Příběh ztracené holčičky přehled

Příběh ztracené holčičky https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/354433/bmid_pribeh-ztracene-holcicky-YRa-354433.jpg 5 942 942

Závěrečný díl neapolské tetralogie Geniální přítelkyně odkrývá další osudy Eleny a Lily. Obě jsou dospělé, mají muže, milence a svou kariéru. Jejich vztah, někdy hluboký a úzký, jindy nejasný a plný nedorozumění, je v jejich životech tou jedinou jistotou a tím, co je váže k rodné čtvrti, která stále určuje jejich osudy. Ty jsou propojené do chvíle, než Lila záhadně a beze stopy zmizí, a Elena se rozhodne sepsat příběh jejich přátelství.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Prostor
Originální název:

Storia della bambina perduta , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Příběh ztracené holčičky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (187)

ČtemePodDekou
07.05.2024 5 z 5

Elena Ferrante je láska. I celá série Geniální přítelkyně.

Lole
02.04.2024 5 z 5

Za mě nejsilnější moment knihy byl, když Lila chytla záchvat během zetřesení a najednou ztratilu tu svou tvrdou masku. Ztracení Tiny, stejně jako panenek a nakonec Lilu na mne velmi zapůsobilo. Knihy jsem četla s radostí. Mám pocit, že mě už dlouho nechytla takhle moc nějaká kniha. Nedokážu udělat soud mezi tím, která z nich je sympatičtější Celkově si říkám, že si mají obě co vyčítat. Ale jejich příběh je paměti hodný. Způsob jakým autorka knihu napsala je skvělý :)


kathla
06.10.2023 4 z 5

Velice "hutný" díl, co se obsahu týče, tolik se toho událo... ale krásně se to samo četlo, nedalo se přestat. Nějak jsem nabyla pocitu, že to bude víc o pátrání po Lile, ale není to koneckonců detektivka :) Sem tam mi vadil i úplně nedořešený osud některých postav (Tina), nebo že byl celkem ve stručnosti zmíněn... No, je to ponecháno čtenáři, aby nějaký čas o postavách přemýšlel. Ale já bych uvítala další díl. Dalo by se psát a psát. Každopádně styl mi sednul! A líbilo se mi přemýšlet nad některými vyřčenými myšlenkami. Série zůstane mezi mými TOP.

všechny komentáře

Související novinky (4)

Tajemné dopisy, Zbořené zámky a další knižní novinky (8. týden)

19.02.2023


10 nejprodávanějších eknih (březen)

05.04.2018


Knižní novinky (12.3. - 25.3.)

07.03.2018

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (3)

Žena bez lásky k svojim koreňom je stratená.


Zákon se hodí, když máš co dělat s lidma, který sklapnou paty, už když slyšej slovo ZÁKON. Ale sama víš, jak je to tady. Takže když lidi nemaj strach před zákonem, musíš jim ho nahnat ty.


Každý intenzivní vztah mezi lidskými bytostmi je plný železných pastí, a když člověk chce, aby vydržel, je třeba se naučit, jak se jim vyhnout.


Kniha Příběh ztracené holčičky v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených1 389x
ve Čtenářské výzvě166x
v Doporučených60x
v Knihotéce331x
v Chystám se číst247x
v Chci si koupit50x
v dalších seznamech5x