Jezero snů přehled

Jezero snů https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210927/bmid_friday-harbor-jezero-snu-Eg0-210927.jpg 4 260 260

Friday Harbor série

< 3. díl >

Připustit si, že láska není jen pro pošetilce, někdy žádá velké sebezapření… Alex Nolan je zahořklý cynik. Jeho bratři Sam a Mark ještě stále věří v lásku; Alex je nad takové pošetilosti povznesen. Přece nebude riskovat zklamání kvůli jakémusi mlhavému příslibu štěstí! Mnohem lépe se cítí ve svém uzavřeném světě, kde je mu přítelem nejvěrnějším lahev whiskey. Jenomže pak se mu jednoho večera před očima zjeví duch. A Alexe zachvátí hrůza, že právě překročil práh šílenství. Zoe Hoffmanová je něžná a romantická duše. Když se setká s nebezpečně přitažlivým Alexem, všechny instinkty jí napovídají, aby vzala nohy na ramena. Dokonce jí to říká i samotný Alex. Avšak Zoe to nedokáže. Cosi ji na něm silně přitahuje a postupně Alexe dokonce přiměje, aby svůj život nahlédl z jiného úhlu – a aby připustil, že láska není jen pro pošetilce. Ano, Zoe a Alex jsou jako slunce a stín. Někdy však stačí velmi málo, aby světlo zahnalo temnotu. A třeba pak vyjde najevo, že láska nezná žádné hranice, někdy dokonce ani prostor a čas...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Dream Lake , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jezero snů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (48)

jana-cisarova
05.11.2023 4 z 5

Zajímavá a čtivá kniha. Oblíbila jsem si postavu Zoë, která měla milou a obětavou povahu, s jakou láskou se starala o svou babičku Emmu, která ji vychovala. Nyní byla Emma nemocná s postupující demencí a Zoë jí oddaně opatrovala a ošetřovala.
Bratři Nolanovi, Sam, Mark a nejmladší Alex, zahořklý cynik, který opovrhoval vším hezkým a poctivým. Lásku pokládal za přežitek, která je jen pro pošetilé osoby. Od takového citu se musí držet co nejdál. Jeho jedinou přítelkyní byla láhev whiskey. Jeho životním postojem zamávala až událost, kdy se po jeho boku objevil duch. Nejen, že on jediný ho dokázal vidět, ale také ho slyšel mluvit.
Když se seznámil se Zoë, zasáhl do jeho života pořádný šok. Nechtěl si přiznat, že se zamiloval. Zoë ho přitahovala a ji samotnou Alex přitahoval, přestože věděla, že je to darebák, od kterého se musí držet co nejdál.
Duch měl v přítomnosti Alexe svou vlastní úlohu. Hledal milovanou ženu, se kterou měl vztah před svou smrtí. Díky Alexovi mohl zjistit, kým byl a kdo byla jeho velká láska.
Konec knihy a vyústění příběhu mne moc nenadchlo. Jakkoliv nemám ráda duchařské příběhy, tento se mi zdál celkem neškodný, někdy až docela vtipný. Co se však stalo na konci, už zavánělo mystifikací a okultismem. Přesto se mi děj knihy líbil, dávám jí čtyři hvězdičky.

evineckY
20.11.2020 4 z 5

Je to vlastně shrnutí prvních dvou dílů s příběhem Alexe a Zoë ...a ducha :-)
Samozřejmě se dál řeší nejen láska, ale taky každodenní problémy života s přídavkem mystiky.


Mrňous1
27.07.2020 5 z 5

Tak to byla opravdová nádhera a pohlazení pro duši. Musím říct, že "nejnudnější" byl vlastně první příběh Marka. Chápu, že někdo nadpřirozeno nemusí, ale pro romantiky a lidi, kteří alespoň trošku věří na nějaké to mystično, a to já jsem:-), to byla paráda. Taky problematika demence a péče o seniora je mi blízká a koneckonců i problémy s vlastními rodiči...A že Alex tak otočil, jak tady někdo už psal, no podle mě po takovém prožitku to není nic nepochopitelného. Takže já rozhodně doporučuji a doufám, že se mi podaří sehnat i další díl série.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jezero snů v seznamech

v Přečtených392x
ve Čtenářské výzvě15x
v Doporučených20x
v Knihotéce180x
v Chystám se číst91x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech4x