Hodina Benátčana přehled

Hodina Benátčana
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24369/bmid_hodina-benatcana-aaS-24369.jpg 4 40 40

Flanderská sága série

< 2. díl >

Na svatbě Filipa Smělého s Markétou Flanderskou v roce 1369 se mladá šlechtična Aimée Andrieu seznámí se šarmantním Rubenem Cornelisem, dědicem jednoho z největších obchodních domů v Bruggách. Flandry jsou zemí významných obchodníků, a tak se na jejich brzký sňatek nehledí jako na stavovsky nepřiměřený. Avšak s domem Corneliových to nevypadá nejlépe. Aby zachránil, co sedá, vydá se Ruben na obchodní cestu a při lodním neštěstí zemře. Brzy se rozkřikne, že obchodní dům stojí před krachem. Významní věřitelé, mezi nimi i mladý benátský bankéř Domenico Contarini požadují vrácení svých peněz. Co dělat? Obzvláště Aiméein švagr Colard radí k rozumnému jednání a k prodeji a potají si dělá naděje, že krásnou vdovu získá. Avšak Aimée má v úmyslu něco jiného: Jako bývalá dvorní dáma zná slabost vévodkyně Markéty pro šperky, drahá roucha a působivé koberce. S ní bude moci obchodovat. Aimée odjede do Dijonu a ohromí všechny svou činorodostí. Dokáže dokonce uhradit část dluhu u Conariniho. Co však vlastně vede Benátčana k tomu, aby jí šel na ruku? Colard před ním nepřestává Aimée varovat, cítí však, že mu zde roste silný konkurent…... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Stunde des Venezianers , 2007


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hodina Benátčana. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Bubo19
04.06.2023 4 z 5

Přestože mě dějepis bavil, historické romány moc nečtu a myslím, že bych to měla napravit. Tato kniha byla neskutečně čtivá, i když jsem od začátku tušila, jak dopadne. Dozvěděla jsem se totiž spoustu zajímavých informací o obchodu ve čtrnáctém století, o tom že už existovaly banky a taky spoustu zajímavostí z tehdejšího života. Jediné mínus byly překlepy, které se hlavně v jedné části nakupily.

Vojslava
03.04.2023 4 z 5

Slabě pod čtyři - první díl série jsem četla kdysi skutečně hodně dávno a na vztahy postav a minulý děj jsem se musela hodně rozpomínat. Nicméně začíst se do nenáročného děje a užít si (fiktivní) středověké Bruggy (které mne kdysi před asi třiceti lety neskutečně v reálu nadchly) stálo za to, na odpočinek víc než vhodný příběh. Jen tedy občas zakolísal překlad, terminologie a korektura, ale v míře snesitelné. Časem sérii nejspíš dokončím.


Naďa2411
25.08.2021 5 z 5

Po čtyřiceti letech navazuje druhý díl krásné historické ságy. Nacházíme se ve 14. století. v Bruggách. Hlavní postava z první série Violante - Ysee je již nyní babičkou a jsme svědky pokračování dějství v této rodině. Setkáváme se s její vnučkou Aimée. V knize je popisován nejen obchod s látkou, ale i se zbraněmi a brněním, s tím spojené půjčování si peněz nejen z bank. Překvapilo mě, že i sám vévoda si půjčoval peníze, aby mohl kupovat šperky pro svou ženu. Vedle rozvíjejícího se bankovnictví můžeme sledovat i námořní obchod a sním související pojištění lodí. Zápletka v tomto díle je schovaná v dědictví po Aimeénině babičce. Díky ní si připomínáme skutečné historické události a to konflikty mezi Anglií a Francií. Při čtení jsem obdivovala sílu, píli, vytrvalost, nápaditost a hlavně neústupnost na tu dobu samotné Aimée.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hodina Benátčana v seznamech

v Přečtených56x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce50x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit2x
v dalších seznamech2x