Filipova dobrodružství přehled

Filipova dobrodružství https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/120834/bmid_filipova-dobrodruzstvi-6497222084df6.png 5 57 57

Naučná publikace pro malé děti vysvětluje zásady správné životosprávy. Filip se svými přáteli navštíví zemi zdraví, zlověstný ostrov, pozná tajemství delfínů, kde porozumí, jak dobře vycházet s přáteli. Pomáhá zachraňovat říši krále Sáma I., prozkoumá celé lidské tělo a v království potravin se seznámí s premiérem Výživou. Kniha je populární a nenásilnou pomůckou při výuce zdraví, etiky a prevence návykových drog. Je určitou dětskou formou hlavních bodů programu New Start. Výstižným, někdy humorným a pro děti poutavým, až dobrodružným příběhem autoři nabízejí dětem i učitelům základy zdravého životního stylu. Snaží se vštěpovat dětem dobré životní návyky a též varují před užíváním návykových drog. Pozitivní principy jsou zosobněny postavami jako hodný a přátelský pan Doktor, čáp Klap, ještěřička Evelínka, slon Herkul, klokan Zambi, či medvěd Dudo. Na druhé straně je ministerský předseda Bašťoun, tabákoví bandité, lstivý Alkoholín, či šelma Drogera. Dotisk v r. 1997, 1999, 2000 (některé dotisky stránkovány: 170 s.).... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Filipova dobrodružství. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Lienilda
23.03.2024 5 z 5

Filipova dobrodružství jsem dosud neznala, ale syn nedávno zmínil slovo "droga" a že teď o tom četli v této knize ve škole. Zajímalo mě tedy o čem to je a protože nějakou dobu ve škole i chyběl, půjčila jsem ji z knihovny. 5 kapitol jsme slupli na 5 večerních čtení.

Bylo to hezké (vlastně nehezké) seznámení s návykovými látkami a zjednodušeně co způsobují a jak se potom lidé chovají, seznámení se zdravým a nezdravým jídlem a jak jídlo putuje tělem. Kniha mě mile překvapila, je plná obrázků a obsahuje méně textu, takže ideální pro první stupeň základky nebo předškoláky.

Predator3313
02.11.2023 4 z 5

Jako malý jsem měl knihu rád a ted, když jsme ji našli na půdě, čtu je se svým synem, je mu 5 a myslím že to je tak ideální věk aby se začal seznamovat s problematikou návykových látek a jiných věcí v knize popsaných.


KubkoDe
07.06.2023 4 z 5

Veľmi dobrá kniha pre menšie deti na naučenie o zdravom životnom štýle

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Filipova dobrodružství v seznamech

v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených9x
v Knihotéce16x
v Chystám se číst6x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

pro děti životospráva pro děti od 6 let výchova ke zdraví

Autorovy další knížky

Jacques Breuil
francouzská, 1950
1996  91%Filipova dobrodružství
1997  89%Filipova další dobrodružství