Emoční kalendář přehled

Emoční kalendář
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298314/bmid_emocni-kalendar-8Zt-298314.jpg 3 4 4

Úspěšný harvardský psychiatr odhaluje, jak hluboce ovlivňují sezony a roční doby náš citový život a jak v tomto směru rozpoznat vlastní mezníky a klíčové body. Popisuje, v jakém rozsahu mají ekologické, psychologické a kulturní vlivy dopad na naše pocity, a do jaké míry mohou osobní výročí každoročně ovlivňovat naše nálady a citová rozpoložení. Autor také ukazuje širokou škálu individuálních reakcí na kulturní fenomény: někteří lidé prožívají úzkost na začátku nového školního roku nebo je rozhodí vyhlídka na blížící se nutnost placení daní, jiné zase vzpruží začátek nějaké sportovní sezony.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Talpress
Originální název:

The emotional calendar


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Emoční kalendář. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

knihyKeMne
15.11.2019 2 z 5

Odborně psaná kniha, kterou jsem již jednou nedočetla a i nyní to byla zprvu bída se přinutit. Aniž bych předem viděla její hodnocení, měla jsem pocit, že mi kniha nic nedává. Až od druhé poloviny se to dalo číst, i když vlastně nevím, co bylo jinak. Celkově na mě působí spíš depresívně, její vyznění je takové, že prakticky vždy se najde nějaká vnější příčina (počasí, svátky) nebo vzpomínka, která nás v prožívání jednotlivých období značně ovlivní. Léčba změnou přístupu je sice asi účinná, ale k tomu je potřeba víc než toto přečíst. No, autor se aspoň snažil.

kalinka99
13.02.2018 4 z 5

Zajímavá knížka, kdy naše tělo podvědomě vnímá jakoukoliv změnu počasí.


Jonna
25.07.2017 3 z 5

Přečtením knihy jsem si potvrdila, že tady ve Švédsku skutečně s příchodem zimy trpím, a že je to dokonce diagnóza. Méně už mi pomohl s tím, co s tím mám dělat, což jsem od této knihy čekala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Emoční kalendář v seznamech

v Přečtených5x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce5x
v Chystám se číst1x

Autorovy knížky

John R. Sharp
americká
2016  55%Emoční kalendář