Emoční kalendář

Emoční kalendář https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298314/bmid_emocni-kalendar-8Zt-298314.jpg 3 4 4

Úspěšný harvardský psychiatr odhaluje, jak hluboce ovlivňují sezony a roční doby náš citový život a jak v tomto směru rozpoznat vlastní mezníky a klíčové body. Popisuje, v jakém rozsahu mají ekologické, psychologické a kulturní vlivy dopad na naše pocity, a do jaké míry mohou osobní výročí každoročně ovlivňovat naše nálady a citová rozpoložení. Autor také ukazuje širokou škálu individuálních reakcí na kulturní fenomény: někteří lidé prožívají úzkost na začátku nového školního roku nebo je rozhodí vyhlídka na blížící se nutnost placení daní, jiné zase vzpruží začátek nějaké sportovní sezony.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura naučná , Psychologie a pedagogika

Vydáno: , Talpress
Originální název:

The emotional calendar


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
15.11.2019 2 z 5

Odborně psaná kniha, kterou jsem již jednou nedočetla a i nyní to byla zprvu bída se přinutit. Aniž bych předem viděla její hodnocení, měla jsem pocit, že mi kniha nic nedává. Až od druhé poloviny se to dalo číst, i když vlastně nevím, co bylo jinak. Celkově na mě působí spíš depresívně, její vyznění je takové, že prakticky vždy se najde nějaká vnější příčina (počasí, svátky) nebo vzpomínka, která nás v prožívání jednotlivých období značně ovlivní. Léčba změnou přístupu je sice asi účinná, ale k tomu je potřeba víc než toto přečíst. No, autor se aspoň snažil.

kalinka99
13.02.2018 4 z 5

Zajímavá knížka, kdy naše tělo podvědomě vnímá jakoukoliv změnu počasí.


Jonna
25.07.2017 3 z 5

Přečtením knihy jsem si potvrdila, že tady ve Švédsku skutečně s příchodem zimy trpím, a že je to dokonce diagnóza. Méně už mi pomohl s tím, co s tím mám dělat, což jsem od této knihy čekala.

Danafantom
05.10.2016 2 z 5

Kniha, ze které jsem se naprosto nic nedozvěděla. Tedy pokud nepočítám radu, že pokud máte nějaké problémy, obraťte se na psychiatra.

Autorovy knížky

John R. Sharp
americká
2016  55%Emoční kalendář

Kniha Emoční kalendář je v

Přečtených5x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x