Podzimní trůn přehled

Podzimní trůn
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336383/mid_podzimni-trun-xuY-336383.jpg 5 57 57

Závěrečný díl úchvatné trilogie o nejmocnější panovnici středověku. Eleonora Akvitánská, jinak také Alienor, je dlouhý čas vězněná svým manželem Jindřichem. Z exilu ji vysvobodí až jeho smrt a Alienor coby královna vdova opět vládne Anglii. Rozkol, který zavládl mezi jejími syny ještě před královou smrtí, se však nechystá utišit. Když Alienor sama putuje přes Alpy, aby Richardovi přivedla nevěstu, jiný syn upadne do zajetí. A zatímco zuří boj o moc, královna musí obratnou diplomacií zajistit dobrý sňatek i pro svoje dcery.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

The Autumn Throne , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Podzimní trůn. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Evkae36
20.11.2023 5 z 5

Krásné zakončení trilogie. Je neuvěřitelné, že se dožila tak vysokého věku ve kterém byla ještě funkční a vitální. Co mě ale zarazilo, že se autorka neustále zmiňuje o její šedé klisně, která musela mít snad už dobrých 50 let.
Jinak o této královně a ani o této době jsem v podstatě nic nevěděla, tak zase zapadl další střípek do skládačky francouzsko anglické historie.

petr_
13.12.2022 4 z 5

Musím obdivovat popis historických událostí v období Eleonory a Jindřicha, i když si nejsem jist, jestli autorka, nešla v tendencích nadržovat Richardovi, a Jana popisovat, jako intrikána, neboť co si budeme namlouvat, ale všichni jsme četli Waltera Scota a viděli pár filmů o Robinu Hoodovi, kde je Jan popisován jako ten zlý a špatný.
Je však dlužno uvést, že Richard byl bojovník, a svojí výpravou do Jeruzaléma a poté zajetím u císaře vlastně ruinoval anglické hospodářství a Jan se snažil pragmaticky, toto vše uvést do pořádku a neměl to vůbec jako král lehké.
Ale kniha je pěkná, čtivá a zajímavá.


Markett
12.11.2021 5 z 5

Poslední díl úžasné a akční trilogie o silné královně Eleonoře. A musím říct, že mě čtení moc bavilo. Nejenže jsem se dozvěděla něco dalšího o této královně, ale knížka byla neskutečně akční. Je zde krásně vidět, jak byla Eleonora po smrti svého manžela politicky zdatná a vládla jako správná královna. Bylo zde i hezky vidět, jak dokázala podpořit i své děti, hlavně svého oblíbeného Richarda.
Musím říct, že se mi moc líbilo, jak zde byla Alienor popisována jako silná žena až do posledního dechu, a že byla inspirací pro své vnučky. Velké trápení si užila se svým synem Janem.
Bylo nesmírně těžké číst pasáže, kde se Eleonora dozvídala o úmrtí svých dětí - muselo to být příšerné, protože kromě dvou přežila všechny.
Za sebe můžu říct, že tahle série je opravdu jedna z nejlepších, jaké jsem kdy četla. A věřím, že se k ní budu moc ráda vracet.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky

09.01.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Podzimní trůn v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených85x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených5x
v Knihotéce101x
v Chystám se číst48x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech2x