Dvacet tisíc mil pod mořem přehled

Dvacet tisíc mil pod mořem https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395975/bmid_dvacet-tisic-mil-pod-morem-t1T-395975.jpg 4 1669 1669

Pokud vás lákají záhadné podmořské hlubiny, pokud sníte o neuvěřitelných dobrodružstvích v oceánech naší planety, pak je mistrovské dílo Julese Verna tou pravou knihou pro vás! Přidejte se k profesoru Aronnaxovi, jeho oddanému sluhovi Conseilovi i k námořníkovi Nedu Landovi, a to na palubu Nautilu – ponorky, které velí záhadný a nevyzpytatelný kapitán Nemo. Zúčastníte se podmořského lovu, útěku před kmenem kanibalů a ocitnete se tváří v tvář obrovské chobotnici… a to ještě předtím, než se vám podaří vyváznout ze strašlivého mořského víru. Stačí se tedy jen ponořit – úchvatné dobrodružství vás už očekává!... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Vingt mille lieues sous les mers , 1870


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dvacet tisíc mil pod mořem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (220)

Ministr
19.05.2024 5 z 5

Toto je mistrovský dílo, zatím nejlepší Verneovka, kterou jsem četl. Mně, jako milovníkovi přírody a zvířat dlouhé popisy vůbec nevadily, naopak mě fascinovaly.
Co se týče děje, člověk nemá ani chvíli čas se nudit. Mimochodem postava kapitána Nema není náhodou legendou, o které někdy slyšel snad úplně každej.

KudrlinkaM
02.05.2024 5 z 5

Jo! Klasika z dob mladého čtenáře, stará, dobrá.
Autor je dobrý vypravěč, trochu dlouhé popisy byly vybalancovány zajímavým dějem.
Hezká Verneovka.


HollyUndead
27.03.2024 4 z 5

Tohle bylo mé první setkání s tvorbou velikána Sci-Fi literatury. Do tohoto žánru jsem zatím moc nepronikl, nicméně věřím, že si častěji k němu najdu cestu. Verne umí skvěle popsat atmosféru i prostředí, ve kterém se příběh nachází. Příběh byl velice zajímavý, hodně dobrodružný a plný přírodovědeckých i biologických popisů. Hlavní postavy byly dobře charakterizované a popsané. Jsem si jistý, že se v budoucnu začtu i do dalších románů tohoto Sci-Fi velikána.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Vychází Ticho a další knižní novinky (44. týden)

29.10.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dvacet tisíc mil pod mořem v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených2 693x
ve Čtenářské výzvě215x
v Doporučených150x
v Knihotéce1 058x
v Chystám se číst325x
v Chci si koupit45x
v dalších seznamech16x