Domeček pro šneka Palmáce přehled

Domeček pro šneka Palmáce https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27140/bmid_domecek-pro-sneka-palmace-Lee-27140.jpg 4 18 18

Pohádkový příběh, v němž vystupují různá zvířátka, která pomáhají šneku Palmácovi najít náhradu za rozbitou ulitu, rozvíjí ústřední téma vzájemné pomoci. Palmácovo hledání vhodného domečku, rozčleněné do krátkých kapitol, je živým vyprávěním s dialogy, proloženým krátkými verši. Mohou ho využít k předčítání nejen rodiče, ale také učitelky v MŠ. Pomocí otázek připojených za každou kapitolou si mohou ověřit, jak děti textu porozuměly. Otázky jsou zaměřeny na emoce a city a jejich cílem je pomoci rozvíjet emoční inteligenci dětí, učit je orientovat se v pocitech druhých a rozvíjet schopnost empatie.Kniha je určena dětem předškolního věku, případně začínajícím čtenářům.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Domeček pro šneka Palmáce. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Knihomolka506
01.05.2024 5 z 5

Přečtená v knihovně.
Příběhy o ochotě a pomoci druhým se hodí. Hned do školek a na první stupeň :) Ale z pohledu dospělé ženy nechápu, jak může někdo ničit domeček lesní zvěře. Ještě k tomu denně...

Bonda
11.04.2022 4 z 5

Přečteno s čtyřletou za dva dny a je to jedna z jejích prvních delších knížek. Jsem spokojená. Šnek sice naříkal a čekal pomoc zvnějšku, ale byl i nezdolný a vytrvalý. Zvířátka hodná a aktivně pomáhající. Obraz světa relativně pestrý a nápaditý. Jazyk kultivovaný (i když ty gramatické rýmy, no, to by chtělo trochu víc práce). Ilustrace v našem vydání lepší průměr. Otázky byly zodpovězeny a dcera děj i sama spontánně komentovala, připomínal jí její zážitky, přemýšlela. Dobré.


LunaL.
06.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Syn dostal knížku k Vánocům, já bych si jí asi v knihkupectví nevšimla, nijak mě po vzhledové stránce nezaujala. Ale syn miluje šneky a jiné malé potvorky, tak z ní byl nadšený. Přečetli jsme ji během týdne, vždy se těšil na pokračování.
Na začátku šnek na chvíli odloží svoji ulitu, během té chvíle mu ji ale někdo zničí. Běduje a smutně zpívá, tím si ho vždy všimne nějaké zvířátko a snaží se mu najít náhradu za jeho domeček. Ale máloco se jako šnečí domeček osvědčí..
Co mě na pohádkách štvalo bylo, jak si hlemýžď jen stěžuje, běduje a nedělá nic, aby si našel nový dům. I když to se ke konci změní.
Líbilo se mi ale hodně věcí: jak mu každý, kdo ho potkal, zkoušel pomoci a jaké měli nápady. Jak byl šnek Palmác vždy nadšený, jak byl vděčný za jakýkoliv domeček (i když někdy méně, ale stejně si nestěžoval). Líbily se mi i básničky, kterými byly zakončeny jednotlivé kapitoly. A i otázky, které pak následovaly - některé se mi zdály těžké ( v knize jsem ale nenašla, pro jak staré děti je kniha myšlená), hodně o pocitech, náladách a vlastnostech - něco se i mě špatně vysvětlovalo, zato jsme si ale o těchto věcech se synem povídali poprvé víc :)
A myslím, že když se ke knize vrátíme za rok nebo dva, tak si z ní syn odnese zas o trochu víc :)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Domeček pro šneka Palmáce v seznamech

v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce11x
v Chystám se číst2x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech6x