Doktor a jeho přátelé přehled

Doktor a jeho přátelé https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328341/bmid_doktor-a-jeho-pratele-Wn9-328341.JPG 4 16 16

Kniha vzpomínek na známé osobnosti uměleckého i odborného světa. Přátelé = Zdeněk Štěpánek, Jan Konstantin, Alexander Plocek, Jaroslav Vojta, Jan Werich, Dobroslava a Václav Menclovi, V.V. Štech, Josef Kainar, Zdeněk Kalista, Zdeněk Kunc.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Doktor a jeho přátelé. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

yonda
22.02.2021 3 z 5

U předešlé knihy J.Pejši jsem komentovala poplatnost době o které pojednává. Tady už mi to začalo i vadit. Neustálé zmiňování o sovětských umělcích a řádech K.Gotwalda mi přišlo rušivé. Ovšem chápu, že rok vydání 1987 toto vyžadoval. Jinak by to byly i příjemně vyprávěné příběhy ze života venkovského lékaře.

Katka2382
18.05.2020 5 z 5

Milé vzpomínání pana doktora. Tu agitačku,která je ve všech jeho knihách,si člověk prostě musí odfiltrovat.


Vidlička
14.01.2020 2 z 5

Chápu, že dřív lidi tolik nekempovali u televize, ale pan doktor je opravdu stachanovec! Nejen, že stíhal dělat obvoďáka asi na půlce Československa najednou, ale ještě fotil, botaničil, lyžoval, turistoval, přepisoval a snad každý den v roce trávil povídáním u krbu s nějakou významnou osobností naší kultury! Zní to neuvěřitelně, ale jeho víra v budování lepších zítřků mu dozajista dala mnoho energie, aby to všechno správně socialisticky zvládnul!

A teď vážně. Samozřejmě obdiv ke každému lékaři, natož v pohraniční oblasti po válce. Já jen, že tam těch propagačních keců bylo docela dost, ale on tomu asi opravdu věřil. A co se týče vzpomínek, čekala jsem samozřejmě víc bulvárních drbů, kde co který umělec měl na těle nechutnýho atd., čehož se čtenář vzhledem k páně doktorově morálnímu profilu nedočká. Škoda, proto jen dvě hvězdičky, páč to bylo chvílema dost nudný...

Ale jeden velikán proslovil boží hlášku: "Jak se mám? Dobrý je to, jen to neškrabat, jak se říká." :-DDDDD

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Doktor a jeho přátelé v seznamech

v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce23x
v Chystám se číst6x