Divoká říše přehled

Divoká říše https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505014/bmid_divoka-rise-MGx-505014.jpg 4 628 628

Divoká říše série

1. díl >

Téměř dvacet let poté, co bariéra mezi Zemí a Nezemí padla ve vílích válkách, Budapešť balancuje na okraji propasti. Bitva o dominanci mezi elitními vílami a privilegovanými lidmi ve východní Evropě sílí a předsudky na obou stranách bublají a hrozí nenávistí i násilím. Devatenáctiletá lidská dívka Brexley vyrůstala mezi smetánkou, ale má zlomené srdce. Poté co osiřela, vzal si ji pod křídla generál Markos, se kterým žije v obezděném městě plném potyček o moc a nemilosrdných politických her. Jedné noci se její život změní a Brexley skončí v jednom z nejobávanějších vězení. Halalhaz, Dům smrti, kam sice odsouzenci vstoupí, ale ven už se nikdy nedostanou. Musí se naučit žít mezi těmi nejhoršími zločinci z řad lidí i víl. Vězeňská hierarchie staví lidi na samé dno, kde je jedinou možností, jak přežít, uzavřít spojenectví s vílami. A právě tady potkává velmi pohlednou, ale ďábelskou legendu - Warwicka Farkase. Mýtus mezi vílami i lidmi. Je přesně tak brutální, krutý, arogantní a smrtící, jak se povídá, a vládne celé věznici. Brexley nemůže popřít, že ji to k němu táhne - a že za to možná zaplatí životem. Pokud tedy dřív neumře při Hrách, souboji na život a na smrt, kde zvítězí ten nejlepší.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: ekniha , CooBoo
Originální název:

Savage Lands , 2020


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Divoká říše. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (164)

JustVea
22.05.2024 5 z 5

Tak tohle byla jízda.
Ze začátku jsem si říkala, že to není nic moc, ale jen co jsem přečetla pár stránek jsem věděla, že tomu tak nebude. Během chvíle se všechno změnilo. To, co dříve bylo jasné, bylo náhle tak strašně vzdálené. Hromada nepřátel, neskutečná síla a takové napětí.
A když přišel konec, málem jsem odpadla. Tahle kniha mi ani nedala možnost nečíst další díl.

petitsoleill
08.05.2024 5 z 5

Přečteno za jeden den! Bavilo mě to, stránky ubíhaly jako nic, nemám moc co dodat k předchozím komentářům - jdu na další díl!

Ke knize mám jedinou výtku. Rozhodně nepotřebuju, aby mi autorka neustále cpala, jaký je Warwick alfasamec, ze kterého sexuální energie stříká na 100 metrů okolo. Ani jednou se snad nedokázala ovládnout a vynechat tyto názory u kterékoliv ženské (hlavní/vedlejší) postavy, která se s ním potkala, zahlédla ho, nebo o něm slyšela.


Hatshepsut
06.05.2024 5 z 5

Autorka skvěle popisuje místa, postavy i akce a o tom svědčí čtivost celé knihy. Neustále jsem tuto sérii odkládala, než vydají poslední díl, jelikož jsem tušila, že čekání bude nekonečné. Nakonec jsem nevydržela a pustila se do čtení a to mám pouze tři díly! Je to celkem drsná akční fantazy z dystopické Budapešti, která vás po celou dobu čtení udrží v napětí a vy nejste schopni se od příběhu odpoutat. Vrhám se na pokračování!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Jeho láska byla jen půjčkou. A já měla začít splácet dluh


Kniha Divoká říše v seznamech

v Právě čtených11x
v Přečtených729x
ve Čtenářské výzvě71x
v Doporučených57x
v Knihotéce316x
v Chystám se číst561x
v Chci si koupit183x
v dalších seznamech6x