Lovec Dersu přehled

Lovec Dersu https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353804/bmid_lovec-dersu-gTu-353804.jpg 4 60 60

Píše sa rok 1902 a autor na výprave so skupinou poľovníkov ide proti prúdu rieky Cimuche, ktorá ústi do Ussurijského zálivu. Výpravu tvorí šesť sibírskych strelcov a štyri kone s batožinou. - Tak sa začína dobrodružstvo v krutej a krásnej prírode na Sibíri.

Literatura světová Dobrodružné Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Osveta (Martin)
Originální název:

Дерсу Узала (Děrsu Uzala) , 1923


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Lovec Dersu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

Arev122
10.09.2023 3 z 5

Zajímavé čtení o východní Sibiři před 100 lety, o jeho osídlení a hlavně přirodě, kdy ještě nebylo ani zdání o plundrování Sibiře. Obrázky byly pěkné, jen mi chyběla mapa výpravy

Karabach
10.03.2023 5 z 5

Dersu je nanajsky Chuck Norris Chabarovkseho kraje.
Popis krásného mužského přátelství plný respektu.
Autor barvitě popisuje objevovaní neznámého krásného kraje, který sám prožil. Pravděpodobně se pro někoho může jednat o práci snů.


Adapa
06.03.2023 4 z 5

Výborný cestopis o kraji podél řeky Ussuri vyprávěný ruským kapitánem Arseňjevem, který se zde setkal s domorodým stopařem Děrsu Uzalou, který mu zachránil život a vzniklo tak mezi nimi přátelství.

Krásně se to četlo, je vidět, že Arseňjev ruský Dálný východ miloval a dokonale procestoval. Neustále jsem při čtení používal mapky na konci knížky, často jsem u toho také googloval a používal wikipedii. Ještě během čtení jsem si našel na youtube film Děrsu Uzala z roku 1961 a pustil jsem si ho, abych se lépe dostal do té krásné tajgy.

Nečekal jsem, že mě tak knížka tak chytne. Když jsem to tak četl, říkal jsem si, proč v roce 2023 se Rusové hrnou na západ, proč dobývají Ukrajinu, proč se raději nesnaží více se věnovat té úžasné zemi, kterou mají k dispozici.

Mrzí mě, že jsem se k té knize nedostal už dříve, jako kluk v 80. letech bych ji ocenil určitě více. Rozhodně všem doporučuji k přečtení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Lovec Dersu v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených73x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených9x
v Knihotéce44x
v Chystám se číst29x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech2x