Hrůza za závojem přehled

Hrůza za závojem
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409821/bmid_hruza-za-zavojem-TZc-409821.jpg 3 16 16

Dishonored série

< 3. díl

BILLII LURCHOVÉ SE PODAŘILO NĚCO NEMOŽNÉHO: OUTSIDER PADL. NYNÍ JE VŠAK PRÁZDNOTA NEVYROVNANÁ A V SÁZCE JE OSUD SVĚTA. Od Tyvie po Serkonos se v textuře skutečnosti objevily záhadné trhliny – portály do Prázdnoty s potenciálem roztrhat svět na kusy. Billie se při pátrání po zdroji této nestability ocitá daleko od Dunwallu, ve městě trhlinou rozpolceném vedví, a v království, jež se vzpamatovává z občanské války a vládne v něm neklidné příměří. Jakožto bývalá nájemná vražedkyně, pašeračka a lovkyně lidí má Billie pořádně tuhý kořínek, a je tou jedinou, kdo dokáže věci dát do pořádku – na to však musí konfrontovat vlastní minulost, a výsledky jejích akcí mohou změnit svět. Z cyklu Dishonored (3)... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Dishonored – The Veiled Terror , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Hrůza za závojem. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Forest66
08.04.2024 2 z 5

Bohužel nejslabší díl série, který nechává víc otázek, než odpovědí. Téma je to dobré - boj o vzniklé mocenské vakuum po Cizinci. Bohužel Billie je víc než co jiného vypravěčem okolních událostí, kterými se nechá pohazovat sem tam a sama vlastně nikdy nic neudělala.

ArkAngel
03.05.2023 2 z 5

Jinak než epilogem k epilogu se tenhle román ani nazvat nedá... a byť se nečte vůbec špatně, je to akorát natahovaná nuda, která se rázem promění v záchranu celého světa, jemuž hrozí totální destrukce. Zatímco tedy ve videohrách zachraňujeme akorát království, závěrečná kniha to musela povýšit na vyšší úroveň a autor zde přimíchal ještě alternativní reality, dvojníky a podobně. Sem tam mi některé pasáže navíc nedávaly smysl a příliš mne nepotěšilo, že pomalu jediný charakterový rys, který autor hrdince dal, je de facto závislost na droze. Pokud máte videohry rádi, klidně skončete poslední hrou a tuhle knihu vynechte... případně přeskočte celou knižní sérii, která toho příliš nepřináší.


KillHurt
19.12.2021 1 z 5

Předně - nemám dohraný první díl a nic jiného jsem z tohota světa nečetl, což se asi valně podílí na mých pocitech z Hrůzy za závojem. Kniha odkazuje na hry, na předešlé knihy a na komiksy, které nejsou u nás k dostání.
Hlavní postavouje Billie Lurková. Bývalá assasinka, Daudova chráněnkyně, momentálně velká kamarádka císařovny Emily... Kniha trpí velkou popisností. Stále předkládá popis okolí a toho, co zrovna Billie dělá. V některých pasážích to hraničí s líčením hráče, který s postavou prochází jednotlivé levely. Neustále se dozvídáme, jak Billie otevírá dveře, používá srpek (umělé oko), plíží se okolím atd. Přistihl jsem se, že uvažuju o tom, které klávesnice k daným činnostem použít. Navíc Billie nemá žádný charakter. Jediná její vlastnost je, že žvýká bylinu zelená královna, aby utlumila dozvuky nočních můr. Svojí závislosti se navíc rychle a bez důsledků zbaví. Její motivace je prakticky neznámá. Kolem ní se dějí zvěrstva a ona na to nijak emočně nereaguje. Kniha je prezentována jako zakončení důležitých příběhových linek. Trhliny se nevyřeší a Billie čeká kvanta práce, která je příběhově nezajímavá, protože její výsledek už byl vyzrazen v této knize. Echch.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (18. týden)

28.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Hrůza za závojem v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených24x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce64x
v Chystám se číst14x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

herní adaptace fantasy

Autorovy další knížky

Adam Christopher
novozélandská, 1978
2020  66%Temnota na okraji města
2017  73%Zkorodovaný muž
2018  73%Daudův návrat
2019  60%Hrůza za závojem