Dědictví v Champagni přehled

Dědictví v Champagni https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111849/dedictvi-v-champagni-111849.jpg 3 14 14

Clementine celý život pečovala o zahořklého a hrubého otce a starala se o dům, vinici, o výrobu vína. Po otcově smrti je přesvědčena, že je právoplatnou dědičkou domu i vinice, které po generace patřily její rodině. Z poslední vůle se však dozvídá, že se o majetek musí podělit s nevlastní sestrou, kterou dvacet let neviděla, a s další sestrou, o které dosud neměla tušení. A tak vinice svede dohromady tři sestry, které nemají zdánlivě téměř nic společného. Autorka románu s břitkým vtipem a nadhledem předestírá vzájemné soupeření tří dospělých žen uprostřed svěží krajiny Champagne a odhaluje skrytá a nepominutelná pouta sesterských vztahů. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Olympia
Originální název:

House of Daughters , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dědictví v Champagni. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

verka5083
16.04.2019 2 z 5

Řekla jsem si,že zkusím si přečíst jiný žánr . A díky této knize jsem zjistila,že jsem udělala chybu. Knížka je pěkná, krásně napsaná,ale asi pro někoho ,koho zajímají mezilidské vztahy .

intelektuálka
14.12.2017 4 z 5

Rodinný příběh o třech sestrách, které se setkávají v krásném kraji Champagne,kde zdědily vinice po svém otci. Zatrpklá Clementine, nesnášenlivá Mathilde a citlivá Sophie - jak k sobě mohou najít cestu?
Ale kraj je stejně opojný jako sklenka šampaňského a sestry poznávají co je spojuje. Je to odpočinkové čtení a obsahuje spoustu informací, co v sobě člověk musí změnit,aby porozuměl druhým.


medlovice
05.01.2017 3 z 5

Kniha má hezký obal i název , atraktivní téma ale brzy mě začala nudit. Nebo připomínat něco co už jsem četla. Clementine, i když je mi blízká věkem i tím že denně chodím kolem hospodářství mi nebyla ani trochu sympatická . A jako vadí při jídle zrníčka v bobuli hroznu vadili cizí slova v textu , hysterie všech sester a moudrá věštecká La Petite. Autorka jela studovat materiál do Francie , mohla si ušetřit cestu. Nic originálního nenapsala i když píše dobře.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dědictví v Champagni v seznamech

v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst4x

Autorovy knížky

Sarah-Kate Lynch
novozélandská, 1962
2009  69%Dědictví v Champagni