Dědictví v Champagni

Dědictví v Champagni https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111849/dedictvi-v-champagni-111849.jpg 3 14 14

Clementine celý život pečovala o zahořklého a hrubého otce a starala se o dům, vinici, o výrobu vína. Po otcově smrti je přesvědčena, že je právoplatnou dědičkou domu i vinice, které po generace patřily její rodině. Z poslední vůle se však dozvídá, že se o majetek musí podělit s nevlastní sestrou, kterou dvacet let neviděla, a s další sestrou, o které dosud neměla tušení. A tak vinice svede dohromady tři sestry, které nemají zdánlivě téměř nic společného. Autorka románu s břitkým vtipem a nadhledem předestírá vzájemné soupeření tří dospělých žen uprostřed svěží krajiny Champagne a odhaluje skrytá a nepominutelná pouta sesterských vztahů. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Olympia
Originální název:

House of Daughters , 2008


více info...

Přidat komentář

verka5083
16.04.2019 2 z 5

Řekla jsem si,že zkusím si přečíst jiný žánr . A díky této knize jsem zjistila,že jsem udělala chybu. Knížka je pěkná, krásně napsaná,ale asi pro někoho ,koho zajímají mezilidské vztahy .

intelektuálka
14.12.2017 4 z 5

Rodinný příběh o třech sestrách, které se setkávají v krásném kraji Champagne,kde zdědily vinice po svém otci. Zatrpklá Clementine, nesnášenlivá Mathilde a citlivá Sophie - jak k sobě mohou najít cestu?
Ale kraj je stejně opojný jako sklenka šampaňského a sestry poznávají co je spojuje. Je to odpočinkové čtení a obsahuje spoustu informací, co v sobě člověk musí změnit,aby porozuměl druhým.


medlovice
05.01.2017 3 z 5

Kniha má hezký obal i název , atraktivní téma ale brzy mě začala nudit. Nebo připomínat něco co už jsem četla. Clementine, i když je mi blízká věkem i tím že denně chodím kolem hospodářství mi nebyla ani trochu sympatická . A jako vadí při jídle zrníčka v bobuli hroznu vadili cizí slova v textu , hysterie všech sester a moudrá věštecká La Petite. Autorka jela studovat materiál do Francie , mohla si ušetřit cestu. Nic originálního nenapsala i když píše dobře.

rajen
25.05.2015 1 z 5

Příběh se mi prostě nezdál moc uvěřitelný. Podstatou knihy je dle mého přeměna nenávisti v lásku, ale na to, jak dlouho se nenávisti autorka věnuje, vzala tu lásku moc hopem a tak přestože to má mít dobrý konec, tak to na mě dojem neudělalo.

hany77
06.04.2015 5 z 5

Tuhle knížku jsem doslova zhltla za jediný den, k tomu se dozvěděla něco o víně, o jeho komplikovanosti a nahlédla do rodiny Peinů, tak složité a na konci tak úchvatné, že bych k nim chtěla patřit i já :-) děj byl opravdu nepředvídatelný a lehce okořeněný francouzskými slovíčky, které mu dávaly punc kvality a jedinečnosti, jako samotnému vínu, které se sklízelo v oblasti Champagne. Kouzelná kniha a kouzelný konec....

Lzicenka
02.04.2013 3 z 5

Zajímavý námět na příběh, jen na můj vkus až příliš mnoho pasáží o jídle. Připomnělo mi to knihy Enid Blyton o Správné pětce, tam je taky každé napětí řádně proloženo svačinkami apod. Nicméně ačkoli mě kniha při čtení moc nenadchla po stylistické stránce, nyní ve mně teprve dozrává (asi jako to správné šampaňské :-) ) příběh sám a nutí mě nad obsahem ještě stále přemýšlet, což na knize oceňuji.

Alma5
21.01.2013 4 z 5

Netuším proč ji knihovna zařadila mezi humoristické, ale příjemná oddychová kniha to rozhodně je .

Autorovy knížky

Sarah-Kate Lynch
novozélandská, 1962
2009  69%Dědictví v Champagni