Francesca přehled

Francesca https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165136/bmid_francesca-8zP-165136.jpg 4 41 41

Další příběh z nové série oblíbené autorky „Dcery obchodníka s hedvábím“ nás opět zavádí do renesanční Itálie. Po nezdaru s výběrem ženicha pro nejstarší dceru chce dát Giovanni Pietro D’Angelo své druhé dceři Francesce větší volnost při výběru manžela, dívka však všechny nápadníky odmítá a o sňatek nestojí vůbec. Zoufalí rodiče si neumí představit, že by dcera zůstala neprovdána, a tak ji víceméně lstí zaslíbí dědici vévody z Terreno Boscoso. Rozzuřená Francesca prchá do lesů, vydává se za služku v zájezdním hostinci a potká muže, který si získá její srdce – avšak budoucnost je pro ni přesto nejistá, neboť je nevěstou jiného…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Francesca. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Lena79
11.02.2016 5 z 5

Docela mě mrzí poslední kapitoly knihy (děj nebudu prozrazovat..), ale celkově mě příběh bavil. Myslím, že autorka málokdy zklame, pokud se jedná o nenáročné oddychové knihy.

moudivlacek
12.10.2015 4 z 5

Tento díl se mi líbil víc než ten první. Líbil se mi temperament hrdinky. To, že i v její době nechtěla být jen loutkou při sjednávání manželství, bylo obdivuhodné, zároveň ale měla svou čest a tu si udržela za všech okolností. Její budoucí muž byl sice krásný a hodný muž, ale jeho otec u mne stoupl v ceně tím, že svému synovi řekl, ať se nedívá jen na její krásu, ale pohlédne ji do duše a pak pochopí celé její jednání. Byl to velice moudrý muž.
Nakonec oba mladí pochopili, že aby vykvetla láska, musejí oba do ní dát svá srdce a stát při sobě za každé situace.
Závěr mě překvapil, trochu jsem brečela, ale chování hrdinky na konci opět dokázalo její lásku k muži, i když už nežil. Klobouk dolů.
Doporučuji.


v.e.v.er.ka
26.07.2015 4 z 5

první 2/3 se mi moc líbily tu třetí bych do knížky už nedávala ani ne kvůli tomu jak to celé skončilo ale už mě to přišlo nudné :-(

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (7. 11. - 14. 11.)

06.11.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Francesca v seznamech

v Přečtených79x
v Doporučených4x
v Knihotéce78x
v Chystám se číst22x
v Chci si koupit18x
v dalších seznamech3x