Dcera bohů přehled

Dcera bohů
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/538429/bmid_dcera-bohu-6645088795f6d.jpg 4 31 31

Byla vyvolena bohy, pro ni je však její zlatá krev prokletím. Jednoho dne se Sigrid, mladá léčitelka, shodou nešťastných náhod ocitá na hranici, obviněná z čarodějnictví. Když je však před plameny zachráněna neblaze proslulým králem a odvezena na jeho hrad, smrt jí najednou připadá jako ta lepší varianta. Nemůže utéct, nemůže se mu bránit, když si nárokuje její tělo. Stává se majetkem krále, o kterém se říká, že má srdce z ledu, vržena do víru intrik, falše a nebezpečí. Co když ale není tak bezmocná, jak si všichni myslí? A co když královo srdce taje každým dnem víc a víc?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dcera bohů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (10)

Katebe
předevčírem 5 z 5

Dcera bohů, jestli toto je prvotina autorky, tak už se moc těším na další knihy.
Miluji kontroverzní knihy, které rozdmýchávají emoce a rozdělují čtenáře na dva tábory. Toto se opravdu povedlo. Romantické duše by se do toho neměly vůbec pouštět. Pro ty, co milují dark romance, které jsou opravdu zvrácené a nemorální, s nádechem fantasy, nooo...šup do toho.
Narovinu musím uznat, že chování krále bylo více než za hranou. S tím, co všechno provedl Sigrid, jsem téměř nevěřila v dobrý konec a pokud by měl být dobrý, tak jsem čekala, že se z naší dvoky stane trojka a našeho zrůdného krále nahradí hrdina.
Za mne je odepření svobodné vůle jeden z největších prohřešků. A tato kniha toho byla plná - znásilnění, bití, ponižování, otroctví. A přesto jsem knihu přečetla za jeden den a její děj mi zůstane v hlavě na dlouho. Takový má být efekt přečtených knih. Spoustu knih vypustím z hlavy hned po poslední stránce, tato tam nějakou dobu zůstane. Pokud by se autorka měla posuzovat jen dle toho, jak se nám zapíše do hlavy, tak toto je zásah do černého.
Abych ale jen neopěvovala knihu a její zvrácenost, tak musím vytknout i pár nedokonalostí. Kniha se jeví jako fantasy, ale zejména potenciál Sigrid a jejích schopností je výrazně nevyužit. Námět bohů je jen okrajově zařazen do děje a to je taky škoda. Nemluvě o tom, že je Sigrid dcera bohů, ale její původ není vysvětlen.
Dávám plný počet hvězd. Zejména díky čtivosti, neotřelému námětu a schopnoti knihy rozdmýchat emoce a otřást člověkem do morku kostí.

Bryel
03.06.2024 5 z 5

„Nenávidím tě kvůli tomu, co ve mně probouzíš. A nenávidím sebe, že to nedokážu ovládnout.“

Erotická dark fantasy.
Dark, jakože opravdu D A R K.
Strhující a zvrácený příběh, kterému nechybí spousta napětí, boj o moc, pokoření, magie, posedlost, nebezpečí..
Toto je kniha plná kontroverze, která určitě nesedne každému. Nebudu lhát. Tak decentní obálka a hned úvodní kapitoly nás uvrhnou do děje, který byl pro mě jeden velký šok!! Žádné stránky zalité sluncem, ale opravdu temný start plný násilí, ponižování a krutosti. Místy jsem to musela prodýchávat.
Celkově mě ten surový příběh prosté laskavé léčitelky a psychopatického krále bez zábran úplně dostal.
Jedinou drobnost, kterou si neopustím, trošku jsem postrádala detailnější popisy postav.
Mám ráda příběhy, které ve mě vzbudí emoce a ještě několik dní rezonují, což bude přesně tento případ. Ale pro citlivé romantické duše Dcera bohů není.


Jita160
01.06.2024 5 z 5

PANÍ SPISOVATELKA TOUTO PRVOTINOU ODPÁLILA TĚŽKÝ KALIBR. ,, PROTO TA VELKÁ PÍSMENA".UŽ ANI NEPAMATUJI KDY MĚ KNIHA TAK POHLTILA A NAPROSTO ODSTŘIHLA OD BĚŽNÝCH KNIH. DONUTILA MĚ PŘEMÝŠLET,PROTOŽE TOHLE ZVRHLÉ,TVRDÉ A NEMILOSRDNÉ ČTENÍ PŘECE NEMŮŽE MÍT DOBRÝ KONEC? ZAČÁTEK BYL OPRAVDU ZVRÁCENÝ.,. STÁLY MĚ CHLOUPKY PO CELÉM TĚLE. CÍTILA JSEM TU BOLEST A MUKA ,KTERÁ HLAVNÍ HRDINKA, DÍVKA Z LESA PROŽÍVALA. ORIGINALITA S PŘÍBĚHU JEN SRČÍ,PROTOŽE NIC PODOBNÉHO JSEM ZATÍM NEČETLA. VÍM ŽE JE TO FANTASY A NEMĚLO BY SE MĚ LÍBIT BYTÍ A ZNÁSILNĚNÍ ŽENY, JENŽE SE MNĚ TO DOSTALO POD KŮŽÍ BYLO TO STRHUJÍCÍ. BYLI TAM I SVĚTLÁ MÍSTA PŘI, KTERÝCH JSEM DOUFALA ŽE UTRPENÍ BERE KONCE ALE TEMNOTA PŘEVLÁDALA.
PSYCHOPATICKÝ ,MAJETNICKÝ, DOMINANTNÍ KRÁL, KTERÝ VLÁDL NEMILOSRDNĚ PROPADÁ KRÁSNÉ, BEZBRANNÉ LÉČITELCE, KTERÁ V SOBĚ UKRÝVÁ TAJUPLNOU MOC, KTERÁ TOHO TYRANA NUTÍ ABY JI NAPROSTO PROPADL. JEJÍ SCHOPNOST KVĚTOMLUVY DÁVÁ CELÉMU PŘÍBĚHU TAJEMNOST, KTERÁ NÁM UKAZUJE KOUZLO PŘÍRODY.
HODHOŤME KNIHU A NE TO JAK SE NĚKOMU MŮŽE LÍBIT NÁSILÍ. A ANO NENÍ TO ČTENÍ PRO KAŽDÉHO KDO MÁTE RÁDI PŘÍBĚHY ,KTERÉ SE ČTOU S RŮŽOVÝMI BRÝLEMI TAK TADY TA K NIM ROZHODNĚ NEPATŘÍ.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dcera bohů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených34x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených3x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst38x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech2x

Autorovy knížky

2024  86%Dcera bohů