Green Lantern: Pomsta Green Lanternů přehled

Green Lantern: Pomsta Green Lanternů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429413/bmid_green-lantern-pomsta-green-lanternu-cuX-429413.jpg 4 19 19

DC komiksový komplet série

< 79. díl >

POMSTA GREEN LANTERNŮ Původně vycházelo od února 2006 do srpna 2006 jako Green Lantern #7-13. Hal Jordan - Green Lantern vesmírného sektoru 2814 - toho musí hodně odčinit. Posedlý mimozemskou bytostí rozprášil celé sbory Green Lanternů a zabil i mnoho svých přátel. Nyní už si opět získal důvěru svých známých i spojenců a pokouší se navrátit do života jako člen sborů, obránce i obyčejný člověk. Ale osud Jordanovi nedopřeje na minulost jen tak zapomenout. Green Lanternové, které domněle zabil, možná stále žijí.. a volají po jeho krvi. DC COMICS PRESENTS #27 Původně vyšlo v listopadu 1980 Mongul, mezihvězdný dobyvatel, dokázal během svého prvního příběhu donutit Supermana, aby s J'onnem J'onnzem bojoval o křišťálový klíč, který mu umožní ovládnout Válečnou planetu, umělý svět zasvěcený válce.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

Green Lantern: The Revenge of the Green Lanterns , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Green Lantern: Pomsta Green Lanternů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Luigi1
21.04.2024 3 z 5

Moc jsem si náladu nezlepšil

hroubek
03.01.2020 4 z 5

Jelikož tento komiks u nás už vyšel a já ho mám a taky jsem ho četl, tak zde zkopíruji svůj komentář. A jediné co doplním, že starý příběh není vůbec špatný.

Mám Green Lanterna hodně rád a tohle je parádní komiks, který má jednu velkou chybu. A tou chybou je, že nám neustále připomíná co Hal udělal, co ho to stálo a že se celou dobu snaží o vykoupení. A já si to chci celé přečíst, a ne se dozvídat jen útržky z toho co se stalo. Problém je i se samotnou mytologii o Strážcích a Green Lanternech, kdy by se dalo jít mnohem více do detailů, zde chybí nějaké vysvětlivky nebo nějaký úvodní text. Geoff Johns píše výborně Green Lanterna a já si užíval každou stránku a odkaz na Ligu spravedlnosti nebo další Lanterny. A co se týče samotného Hala Jordana, tak ten je napsaný skvěle a nejvíce to vynikne při konfrontaci s Green Arrowem a Batmanem. Třetí kniha s Green Lanternem je pecka, u které nejvíce zamrzí že nevíme co předcházelo daným událostem.


martinstefko
02.01.2020 2 z 5

Kniha "DC komiksový komplet 79: Green Lantern - Pomsta Green Lanternů" za mě docela dobře prezentuje to, co Geoff Johns dává DC Universe. On dokonale zná všechny možné příběhy, i takové, které tak 80 % fanoušků sérií už dávno zapomnělo. A pokud je nezná, tak si je dohledá. A využívá j k tomu, aby na nich stavěl svoje vlastní příběhy, má tu odkazy na kontinuitu. A chápu, že tohle bude skalní fandy bavit, protože on tu kontinuitu dál buduje. Jeho příběhy tak vycházejí z poměrně pevných základů, bohužel to nic nemění na tom, že nemusí být nutně dobré. Nejsem skalní fanda DC a jeho příběhy mě prostě nebaví. I když je super, že staví na pevných základech, zrovna v případě Hala Jordana tu dělá vlastně jen to, že ty špatné činy, které měl sice provést pořád jako osoba napadená temným parazitem, nuluje a dostává ho tak do původního statusu. Takže i když vlastně staví na něčem, co tu bylo, a buduje nový svět, do jisté míry vrací všechno do určitého nultého stavu. Tohle moc nemusím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Green Lantern: Pomsta Green Lanternů v seznamech

v Přečtených21x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti DC Comics Green Lantern

Autoři knihy

Geoff Johns
americká, 1973
Len Wein
americká, 1948 - 2017