Green Lantern: Pomsta Green Lanternů

Green Lantern: Pomsta Green Lanternů https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429413/bmid_green-lantern-pomsta-green-lanternu-cuX-429413.jpg 4 19 19

DC komiksový komplet série

< 79. díl >

POMSTA GREEN LANTERNŮ Původně vycházelo od února 2006 do srpna 2006 jako Green Lantern #7-13. Hal Jordan - Green Lantern vesmírného sektoru 2814 - toho musí hodně odčinit. Posedlý mimozemskou bytostí rozprášil celé sbory Green Lanternů a zabil i mnoho svých přátel. Nyní už si opět získal důvěru svých známých i spojenců a pokouší se navrátit do života jako člen sborů, obránce i obyčejný člověk. Ale osud Jordanovi nedopřeje na minulost jen tak zapomenout. Green Lanternové, které domněle zabil, možná stále žijí.. a volají po jeho krvi. DC COMICS PRESENTS #27 Původně vyšlo v listopadu 1980 Mongul, mezihvězdný dobyvatel, dokázal během svého prvního příběhu donutit Supermana, aby s J'onnem J'onnzem bojoval o křišťálový klíč, který mu umožní ovládnout Válečnou planetu, umělý svět zasvěcený válce.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Eaglemoss Collections
Originální název:

Green Lantern: The Revenge of the Green Lanterns , 2018


více info...

Přidat komentář

Luigi1
21.04.2024 3 z 5

Moc jsem si náladu nezlepšil

hroubek
03.01.2020 4 z 5

Jelikož tento komiks u nás už vyšel a já ho mám a taky jsem ho četl, tak zde zkopíruji svůj komentář. A jediné co doplním, že starý příběh není vůbec špatný.

Mám Green Lanterna hodně rád a tohle je parádní komiks, který má jednu velkou chybu. A tou chybou je, že nám neustále připomíná co Hal udělal, co ho to stálo a že se celou dobu snaží o vykoupení. A já si to chci celé přečíst, a ne se dozvídat jen útržky z toho co se stalo. Problém je i se samotnou mytologii o Strážcích a Green Lanternech, kdy by se dalo jít mnohem více do detailů, zde chybí nějaké vysvětlivky nebo nějaký úvodní text. Geoff Johns píše výborně Green Lanterna a já si užíval každou stránku a odkaz na Ligu spravedlnosti nebo další Lanterny. A co se týče samotného Hala Jordana, tak ten je napsaný skvěle a nejvíce to vynikne při konfrontaci s Green Arrowem a Batmanem. Třetí kniha s Green Lanternem je pecka, u které nejvíce zamrzí že nevíme co předcházelo daným událostem.


martinstefko
02.01.2020 2 z 5

Kniha "DC komiksový komplet 79: Green Lantern - Pomsta Green Lanternů" za mě docela dobře prezentuje to, co Geoff Johns dává DC Universe. On dokonale zná všechny možné příběhy, i takové, které tak 80 % fanoušků sérií už dávno zapomnělo. A pokud je nezná, tak si je dohledá. A využívá j k tomu, aby na nich stavěl svoje vlastní příběhy, má tu odkazy na kontinuitu. A chápu, že tohle bude skalní fandy bavit, protože on tu kontinuitu dál buduje. Jeho příběhy tak vycházejí z poměrně pevných základů, bohužel to nic nemění na tom, že nemusí být nutně dobré. Nejsem skalní fanda DC a jeho příběhy mě prostě nebaví. I když je super, že staví na pevných základech, zrovna v případě Hala Jordana tu dělá vlastně jen to, že ty špatné činy, které měl sice provést pořád jako osoba napadená temným parazitem, nuluje a dostává ho tak do původního statusu. Takže i když vlastně staví na něčem, co tu bylo, a buduje nový svět, do jisté míry vrací všechno do určitého nultého stavu. Tohle moc nemusím.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti DC Comics Green Lantern

Autoři knihy

Geoff Johns
americká, 1973
Len Wein
americká, 1948 - 2017