Zavři oči přehled

Zavři oči https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/198039/bmid_dave-gurney-zavri-oci-zBl-198039.jpg 4 59 59

Dave Gurney série

< 2. díl >

Bývalý detektiv newyorské policie Dave Guiney by měl být v penzi. Jenomže pokud je někdo jednou detektivem, zůstane jím už napořád, a tak na jeho dveře nadále klepou lidé, kteří mají problémy. A také policie. Například tehdy, když je dokonale zmatená děsivou vraždou, kterou podle všeho není schopná vyřešit. Mladá žena byla brutálně zavražděna v průběhu své vlastní svatební hostiny. Podezřelý číslo jedna, jímž je mexický zahradník jejího nového manžela, zmizel. Stejně jako předpokládaná vražedná zbraň – mačeta, která byla podle všeho použita, když vrah usekl oběti hlavu. Policie je bezradná. Vypadá to, jako kdyby se vrah rozplynul ve vzduchu. Když ale Dave Gurney zahájí vyšetřování, zjišťuje, že tato bizarní vražda je jen poslední ze série sadistických zločinů spáchaných kýmsi, kdo udělá všechno, aby se vyhnul zatčení.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Shut Your Eyes Tight , 2011


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zavři oči. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Makůvka
18.02.2024 5 z 5

Na knížku jsem narazila úplně náhodou a autor pro mě dosud neznámý, tím pádem jsem nevěděla do čeho vlastně jdu. Neměla jsem žádné očekávání ani přehnané nároky. Jen jsem si přečetla ke knize pár komentářů. A jak už to bývá u každé knihy, někomu se obsah líbil jinému ne.
A mě se tato knížka moc líbila. Přesně podle mého gusta. Zápletka hodně zajímavá a zamotaná, až jsem si říkala, jak se s tím autor popere, protože podle počátečních indicií, skoro neřešitelná situace.
Více dějových linek, které do sebe pak krásně zapadly. Občas trošku moc natahovaný a nudnější děj, ale tentokrát mi to až tak nevadilo, nějak to k tomu sedlo. Bavil mě i detektiv Hardwick, který tomu všemu dodal šmrnc. Líbila se mi propracovanost a promyšlenost celého příběhu a i konečné rozuzlení celé zápletky.
Za mě velká spokojenost.

TeaPeter
17.12.2022 4 z 5

Námět nebyl špatný a i postup k cíli byl zajímavý. Jen to psaní bylo takové rozvláčné a konec hodně uspěchaný a nevysvětlený. A to byla určitě škoda.


konicekbily
12.03.2019 4 z 5

Pěkně zamotaná, téměř nevysvětlitelná zápletka, udává napětí celé knize. Ale, podle mne, je obsah zbytečně natahován a tak jsem nalezl i nudné pasáže. Ale spisovatel ovládá své řemeslo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Zavři oči v seznamech

v Přečtených83x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce100x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

John Verdon
americká, 1942
2012  78%Vražedná čísla
2012  78%Zavři oči
2013  66%Nechte ďábla spát