Čokoláda pro wehrmacht přehled

Čokoláda pro wehrmacht
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/465108/bmid_cokolada-pro-wehrmacht-UVc-465108.jpeg 3 38 38

Dieselpunkový román z alternativní historie druhé světové války. Vítejte v Praze roku 1942 — ve městě plném dieselpunkové estetiky velkých strojů a divokých jazzových večírků, stejně jako každodenního strachu z nacistických represí. Ulicemi se prohánějí jezdci na hypermoderních motocyklech Schlachthund, kolaborantské jednotky plánují zaujmout Hitlerovo místo a pražská mládež propadla zárodku moderní hudby. Londýn zamítl atentát na říšského protektora Heydricha a zcela změnil strategii podpory československého odboje. Zbylí členové parašutistických výsadků na území ČSR se musí soustředit na nové cíle. Zemek a Škácha z výsadku Silver B společně s Kolaříkem z Out Distance dostanou za úkol spojit se s žijící legendou zvanou „Pobožný pistolník“ a v tajné operaci s krycím názvem „Golem“ mají získat plány na futuristickou zbraň — mýty opředený stroj podobající se mechanickému člověku. Ty se však pochopitelně pokouší získat i druhá strana. Ale existují vůbec ony legendami opředené plány na sestrojení mechanického Golema? A pokud ano, podobají se tyto stroje alespoň trochu představám, jež o nich kolují?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čokoláda pro wehrmacht. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Oponn
03.04.2023

Hvězdičky neuděluji, kdo chce hodnocení, nechť čte dál.

Co Krejčíkovi neupřu je znalost klubových koncertů a schopnost je vykreslit až do posledního stoupajícího sloupku dýmu z cigára a pachem potu a voňavek. Popisy pinupek s punkovým jazzem na pražském Žižkově... Řekněme, že bych také zavítal. Kniha však ztroskotává na relativně hloupé rovině poměru příběhu s narativem. Autor se pokouší vměstnat události několika let z různých území republiky na necelých tři sta stran knihy malého formátu, což prostě nemůže fungovat. Zároveň vás zahltí celkem velkým množství postav, které vám brzy začnou splývat jedna přes druhou.

Na české poměry docela odvážný počin, u kterého se nabízí srovnání s Novotného Valhalou. Ten šel pro změnu s přílišnou rozmáchlostí oběma směry, nicméně mu kniha (četl jsem souborné vydání) funguje lépe než Krejčíkovi. Krejčík je zase lepší v práci s jazykem, který je čtenáři mnohem přístupnější a příjemnější ke čtení.

ANDY28
20.05.2022 2 z 5

nebylo to vůbec špatné


Johny_H.
15.05.2022 2 z 5

Nápad není špatný, ale je to na můj vkus moc dlouhé respektive do zhruba stránky 200 jsem se nudil a nutil chvíli i číst. Zatím co zbytek byl naprostá paráda. Nic méně z 300 stránek je dobrých tak 100, kdyby knížka měla 200 stran bylo by to z mého pohledu lepší.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (6. týden)

07.02.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čokoláda pro wehrmacht v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených49x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených2x
v Knihotéce45x
v Chystám se číst48x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech2x