Citová výchova přehled

Citová výchova https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59235/citova-vychova-59235.jpg 4 93 93

Popisuje události okolo revolučního roku 1848. Hlavním hrdinou je muž, který se ze studií dostává do skutečného života a postupně ztrácí své iluze. Propadá zklamání. Silně pesimistický obraz společnosti.

Literatura světová Romány
Vydáno: , SNKLU - Státní nakladatelství krásné literatury a umění
Originální název:

L'education sentimentale , 1869


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Citová výchova. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Hyaenodon
08.04.2024 4 z 5

S Frédéricem Moreauem bych tedy chtěl mít dvojdomek... Nespolehlivý, nestálý, kam vítr, tam plášť. Svou posedlostí po nedostupné ženě mi připomínal Octavia ze Zpovědi dítěte svého věku, ale ten aspoň neměnil obden své názory. Na druhou stranu, všichni Frédéricovi "přátelé" byli diletanti, tak se není co divit, že chtěl "zapadnout". Perfektně napsaná (otravná) postava.

Pawlisman
22.03.2024

Neoslovilo, odložil jsem. Příliš snové a napsáno ne příliš záživným jazykem. Ale jde pouze o můj dojem, proto nehodnotím.


Luvy
19.03.2024 5 z 5

Tohle je vysoká škola toho, jak si oblíbit román s postavami, jejichž přemýšlení je, eufemisticky řečeno, vychýlené. Frédéric? Postava prolezlá hloupostí, mimoňstvím. Ale a možná právě proto, chcete číst dál a dál. Tedy alespoň já.
Dnes si čtenáři stěžují na to, že si postaví protiřečí, že jsou nesympatické – ale literatura není o tom, aby nám předkládala bonbóny ve zlatém dokonalém obalu. Naopak. Nastavuje nám zrcadlo a tahle kniha to dělá lépe než mnohé moderní počiny, tedy knihy, které by nám měly rozumět nebo spíš my jim.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Citová výchova v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených122x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených4x
v Knihotéce147x
v Chystám se číst95x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech6x