Cézar Cascabel přehled

Cézar Cascabel https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/339668/bmid_cezar-cascabel-oVx-339668.jpg 4 132 132

Cascabel! Meno slávne a známe vo všetkých piatich kútoch sveta aj inde. Cézar Cascabel, rodák z Pontorsonu v Normandii, sa vyznal vo všelijakých fígľoch a chytráctvach, vedel sa obracať v každej tlačenici, skrátka, pravý Normanďan. Hoci bol chytrák a šibal, zostal statočným človekom. Cascabel však nemal rád všetko anglické a angličanov zvlášť. No a teraz, pán Cascabel, nezmieriteľný nepriateľ Anglicka, musí po prvý raz vkročiť na anglickú pôdu!...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

César Cascabel , 1890


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cézar Cascabel. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

R47
25.08.2023 3 z 5

Podprůměrná verneovka s nesympatickými postavami, nulovým humorem a ústředním motivem (podle kterého se jmenuje), na který musíte čekat víc než polovinu knihy a pak se odbyde za pár stránek. I ta ulomená kra je vlastně ukradený motiv ze Země kožešin. Polární putování mě bavilo trochu víc, ale to může být jen mnou... Cesta páně Cascabela se vlastně podobá té, kterou ve skutečnosti podnikl Jan Welzl, jenže naopak. Doporučuju vám spíš než tuhle verneovku nějakou welzlovku.

michalsch
06.04.2023 4 z 5

Kniha čtivá, zajímavé dobrodružství převážně v oblastech okolo polárního kruhu. Vedle knihy jsem míval při čtení atlas severní Ameriky a následně severní Asie, což mi pomohlo se zorientovat v zeměpise popisované krajiny. Nebyl jsem knihou zklamán. Pouze bych vytkl nesmyslnou nenávist hlavního hrdiny (a mezi řádky i autora) ke všemu anglickému.


lampernaqui
27.10.2022 4 z 5

Dlouhé putování Cascabelovy rodiny přes území USA, Kanady až na Sibiř. Jednoduchý příběh je doplněn jen okrajovými záhadami ohledně putujících. Jde hlavně o dobrodružnou cestu, plnou popisů fauny a flory... a mě to v žádném případě nenudilo. Tentokrát jsem si rád přečetl cestu Aljaškou, cestu po ledu i následné rozuzlení. Čekal jsem hodně dlouho, než jsem se dostal k této Verneovské klasice, ale nezklamala.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cézar Cascabel v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených218x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených4x
v Knihotéce168x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech3x