Cesta vojáka přehled

Cesta vojáka
https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342659/bmid_cesta-vojaka-Twh-342659.jpg 4 66 66

Příběh českého výsadkáře: Od výcviku po zahraniční mise. Kniha Cesta vojáka představuje osobní příběh, ve kterém autor zachytil svou vlastní cestu – od motivace pro vstup do armády přes zážitky během základní vojenské služby až po tvrdý výcvik a mnohaleté působení ve službě jako profesionální voják, během které se zúčastnil i čtyř misí v Afghánistánu. Ve své knize zachytil nejen život v armádě, tvrdou dřinu a povinnosti, které vojenská služba obnáší, ale i osobní život táty, manžela, který během zahraničních misí opouští svou rodinu a pro kterého ani návraty zpět do běžného civilního života nejsou mnohdy lehké. Jedinečný pohled na životní cestu protkanou náročnými překážkami, které stojí za to překonávat.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta vojáka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

jan.para
14.09.2022 4 z 5

Kniha se trochu podobá Stehlíkově Do temnoty. Autor sám přiznal, že ho Stehlík inspiroval. Je poznat, že Michal Černý je skutečný voják, který funguje bez zbytečných keců a nezachází tolik do myšlenkové roviny jako Pavel Stehlík. Tvrdá je kapitola, ve které se Michal dozví, že mu v Afghanistánu padlo 5 kamarádů. Doporučuji.

MCGinger
11.09.2022 2 z 5

Upřímně jsem z knížky docela zklamaný. Nic proti autorovi, práce armády si vážím, byť s ní nemám nic společného, povinná vojna mě už minula a jsem za to rád. Ale četl jsem kdysi podobně zaměřené knížky zahraniční provenience (jmenovitě mě napadá SEAL Team Six), tak jsem čekal něco blíže tomu. Tuhle knížku chápu spíš jako vypsání se z pocitů vojáka, který má rád svou práci, je na ni patřičně hrdý, ale připadá mi, že ji chce až moc prodat. Chvílemi mi to už přišlo už až moc patetické a agitační. A myslím, že by byl prostor i pro lepší korekturu.


Nicole_picole
22.01.2021 4 z 5

Pěkná kniha o misi jednoho vojáka.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (29.5. - 9.6.)

30.05.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta vojáka v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených92x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených3x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst27x
v Chci si koupit5x

Štítky knihy

vojenství autobiografie pro muže vojenské mise

Autorovy knížky

2017  78%Cesta vojáka