Cesta vojáka

Cesta vojáka https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/342659/bmid_cesta-vojaka-Twh-342659.jpg 4 65 17

Příběh českého výsadkáře: Od výcviku po zahraniční mise. Kniha Cesta vojáka představuje osobní příběh, ve kterém autor zachytil svou vlastní cestu – od motivace pro vstup do armády přes zážitky během základní vojenské služby až po tvrdý výcvik a mnohaleté působení ve službě jako profesionální voják, během které se zúčastnil i čtyř misí v Afghánistánu. Ve své knize zachytil nejen život v armádě, tvrdou dřinu a povinnosti, které vojenská služba obnáší, ale i osobní život táty, manžela, který během zahraničních misí opouští svou rodinu a pro kterého ani návraty zpět do běžného civilního života nejsou mnohdy lehké. Jedinečný pohled na životní cestu protkanou náročnými překážkami, které stojí za to překonávat.... celý text

Přidat komentář

jan.para
14.09.2022 4 z 5

Kniha se trochu podobá Stehlíkově Do temnoty. Autor sám přiznal, že ho Stehlík inspiroval. Je poznat, že Michal Černý je skutečný voják, který funguje bez zbytečných keců a nezachází tolik do myšlenkové roviny jako Pavel Stehlík. Tvrdá je kapitola, ve které se Michal dozví, že mu v Afghanistánu padlo 5 kamarádů. Doporučuji.

MCGinger
11.09.2022 2 z 5

Upřímně jsem z knížky docela zklamaný. Nic proti autorovi, práce armády si vážím, byť s ní nemám nic společného, povinná vojna mě už minula a jsem za to rád. Ale četl jsem kdysi podobně zaměřené knížky zahraniční provenience (jmenovitě mě napadá SEAL Team Six), tak jsem čekal něco blíže tomu. Tuhle knížku chápu spíš jako vypsání se z pocitů vojáka, který má rád svou práci, je na ni patřičně hrdý, ale připadá mi, že ji chce až moc prodat. Chvílemi mi to už přišlo už až moc patetické a agitační. A myslím, že by byl prostor i pro lepší korekturu.


Nicole_picole
22.01.2021 4 z 5

Pěkná kniha o misi jednoho vojáka.

Stanča
25.12.2020 5 z 5

Tak tohle je kniha pro mne. To já můžu. Moc se mi líbí vyprávění o průběhu misí i o přípravě na ně. Klobouk dolů před těma chlapákama z Chrudimi. Pánové děkuji.

Křovák
30.06.2020 3 z 5

Dobre, polopaticky popsana kariera Chrudimskeho vysadkare se vsim vsudy... zadne prehnane dramatizovani, realisticky popis, ctive

Kakho-Oto
17.02.2020 3 z 5

Osobní vzpomínky čtyřnásobného účastníka českých vojenských misí v Afghánistánu. Kniha nabízí osobní dojmy a zážitky jednoho vojáka, spousta věcí se týká obecného vojenského výcviku a běžných záležitostí při plnění vojenských úkolů. Neurazilo, ale ani nenadchlo.

MildeZ
08.10.2019 5 z 5

Nezatěžováno odborností a zlehka popsán život výsadkáře. Každá z takových knih mě vždy něčím obohatí.

Vakalik
25.12.2018 5 z 5

Výborná kniha, která běžnému čtenáři přibližuje život vojáka. To, že se michal nezaobírá příliš detail je pochopitelné, jsou i věci, o kterých mluvit nemůže a nechce. Přečetla jsem ji na jeden zátah za jeden večer. A jako bonus to, že část výdělku jde na vojenský fond solidarity.

7259
20.12.2018 4 z 5

Vlastně je to strašně lidské a s nadhledem. Nebál bych se zapracovat asi víc na pocitech, když už některé podrobnosti nejde úplně přenést. Přečteno příjemně za jedno odpoledne. Všechna čest, Blacku.

pejty
03.11.2018 3 z 5

Kniha bohužel neobsahuje moc podrobností o misích a vše je řečeno s mírným nadhledem a odstupem. A to je to, co mě na knize nejvíc vadí. Na druhou stranu musím říct, že se to četlo skoro samo a autor si neodpustil občas nějaký vtípek, což jsem velice ocenil.

sola_lupa
26.04.2018 4 z 5

Kniha není rozpracovaná do hloubky, pokud jde o mise, což naprosto chápu a ani jsem to vlastně nečekala. Ovšem vše, co v knize bylo, mi rozhodně přiblížilo, jaké to je, být vojákem z povolání. Kniha se mi četla dobře a místy jsem se i usmívala, protože tento muž má svou práci vážně rád a narodil se pro ni. Její přečtení určitě stojí za to.

mame2
23.03.2018 5 z 5

Respekt a obdiv AČR, kniha přečtena na jeden nádech. Děkuji za tuto knihu, víc takových.

BlackFun
29.01.2018 3 z 5

Musím vyjádřit obdiv autorovi, který zvládl nacpat čtyři zahraniční mise do 134 stránek. Kniha byla celkem povrchní a mrzelo mě, že se nepustil do detailnějších rozborů určitých situací. Příběh Michala Černého má jistě velký potenciál a bohužel mi přišel dost promarněný touto kratičkou knížkou.

Centurion
25.09.2017 5 z 5

Vynikající kniha. Doporučuji

5092
21.07.2017 5 z 5

V první řadě musím poznamenat, že autora znám. Měl jsem příležitost s ním pracovat ještě před tím než se vydal cestou vojáka. Poté naše vazby opadly a potkáme se zřídka kdy. Proto jsem rád, že jsem se mohl touto knihou podívat do jeho světa posledních pár let. Tvrdou práci si to zvolil. Kniha se mi moc líbila a bavil mě styl jakým je napsána. Prostě po Michalovsku, jak si ho pamatuji. Bez servítek a zdvořilostí.

jitka3162
17.06.2017 4 z 5

Zdařilá knížka, která přibližuje život vojáka vysadkářke včetně účasti na zahraničních misí. Překousla jsem i ten školácký způsob psaní, chápu autor není spisovatel, ale chtělo by to i pořádnou korekturu, našla jsem i nějaké hrubky.

Žaklína
14.06.2017 4 z 5

Jsem moc ráda, že vznikla další kniha od českého vojáka nasazeného v zahraniční misi. Je sice patrné, že autor nemá s literaturou moc zkušeností zřejmě ani ze strany čtenáře a styl psaní připomíná spíše slohové cvičení, ale v tomto případě mi to rozhodně nevadilo. Tady není důležitá forma, ale obsah. A ten je moc zajímavý. Každého, koho jen nepatrně zajímá česká armáda, kniha určitě potěší a obohatí.

Štítky knihy

vojenství autobiografie pro muže vojenské mise

Autorovy knížky

2017  78%Cesta vojáka

Kniha Cesta vojáka je v

Právě čtených1x
Přečtených90x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených3x
Knihotéce22x
Chystám se číst28x
Chci si koupit5x