Karmadontova šachovnice přehled

Karmadontova šachovnice https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409392/bmid_karmadontova-sachovnice-aY8-409392.jpg 5 224 224

Cesta šamana série

< 5. díl >

Barliona. Virtuální svět narvaný k prasknutí monstry, bitvami a samozřejmě hráči. Šaman Mahan se jako novopečený majitel hradu Altameda připravuje na nová dobrodružství, ale zbytek hráčů Barliony očekává spíš klidnější herní chvíle. Vždyť na události v Temném hvozdě již padl prach, situace ohledně Altamedy se vyřešila a Geranika si své plány na zničení všehomíra chystá kdesi daleko. Na stereotypní život ale není Mahan připravený. V Barlioně přeci získal tolik úkolů, které je třeba dotáhnout: záchranu smečky Šedé smrti, jednání s piráty a především stále nedokončenou císařovu šachovnici, klíč k otevření Stvořitelovy hrobky. A možná je načase, aby si nejvyšší šaman našel učedníka…... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: ekniha , Fantom Print
Originální název:

Шахматы Кармадонта (Šachmaty Kardamonta) , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Karmadontova šachovnice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (36)

Fifineek
25.02.2024 5 z 5

„Naháním svým nepřátelům hrůzu. Minimálně tak dlouho, dokud mě někdo jednou nebo dvakrát netrefí.“

Mahan strávil v Barlioně nedobrovolně již přes půlroku, za který toho dokázal tolik, co jiní nedokážou za celou svou herní kariéru. Nově mu přibyla starost ve formě klanového sídla – hradu Altamedy, který není jen obyčejným hradem, ale dokáže se přemisťovat z místa na místo. Najde si také čas na dodělání starých restů, kterých má požehnaně, seznámí se s piráty, dojde i na námořní bitvu proti monstru z hlubin oceánu a zjistí, že s jeho herními přáteli není tak úplně vše v pořádku a něco se děje.
Během toho všeho se ještě musí věnovat své zombie učednici Fleitě, kterou učí jak následovat cestu šamana a naslouchat svým předtuchám.

Je tady pátý díl série a o akci nebyla nouze. Stránky ubíhaly neskutečným tempem a opět jsem byl mile zaskočen tím, co vše si autor zvládnul připravit tentokrát. Mahanovi se něco povedlo, myslel jsem si, že si dá na chvíli oddech a bude se věnovat něčemu běžnému, třeba výrobě prstenů, ale to ne, on se hned stihnul nachomýtnout k dalšímu a ještě mnohem strhujícími dobrodružství.
Našemu šamanovi se v tomto díle přihodilo i několik nevšedních událostí, které mi utkvěly v paměti a později jsem nad nimi přemýšlel, každopádně konec mě naprosto uzemnil a emocionálně rozložil.
Nebyl bych to já, kdybych nezmínil překlepy a chyby v textu, kterých bylo podobně (kolem 10) jako v předchozím díle, což mě opět mile překvapilo a třeba se v nadcházejících 2 dílech dočkám v tomto ohledu zlepšení, které by můj, už tak pozitivní, názor na sérii jen zlepšilo.
Za mě jde o zatím nejlepší díl série a jsem opravdu rád, že nemusím čekat na vydání dalšího dílu jako před lety a můžu se do něj směle pustit!

kachnat
09.03.2022 5 z 5

Mahanovi došlo štěstí? Neuveřitelné..... Konec bomba!


Janičta
05.01.2022 4 z 5

(SPOILER) Tak šaman konečně dostal co zasloužil. Je velmi naivní přepokládat, že nejlepší hráči ve hře pomáhají v podstatě nováčkovi jen tak, i když jim z toho něco málo kápne... Mahanova bláhovost byla do nebe volající a přiměla mě na nějakou dobu čtení série odložit. Konec knihy byl dost emotivní a stál za to. Také znovu ukázal, že Mahan je v mnoha ohledech prostě trubka.

Pomsta bude snad sladká a zábavná, ale určitě ne jednoduchá, protože Mahan rozhodně není dobrý diplomat a bude házet klacky pod nohy sám sobě.

všechny komentáře

Související novinky (2)

10 nejprodávanějších eknih (květen)

04.06.2019


Knižní novinky (17. týden)

21.04.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Karmadontova šachovnice v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených344x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených25x
v Knihotéce143x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit13x