Cesta do středu Země přehled

Cesta do středu Země https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36031/bmid_cesta-do-stredu-zeme-wRu-36031.jpg 4 1192 1192

Nevyčerpatelně vynalézavý romanopisec vypráví o třech odvážlivcích, německém profesoru mineralogie, jeho mladém synovci a islandském lovci, kteří na Islandu sestoupili na dno kráteru sopky a podnikli odtud krajně odvážnou, na dobrodružství a překvapení bohatou cestu do nitra Země.

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Voyage au centre de la Terre , 1864


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cesta do středu Země. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (143)

Ran
08.05.2024 4 z 5

Audiokniha je skvěle namluvená a četla se výborně.

Slezadav
04.03.2024 5 z 5

Ve své době sci fi příběh, ze kterého se sice ono sci-fi již trochu vytratilo, nicméně zůstává neskutečně čtivá,dobrodružná a zábavná kniha. První třetina knihy ještě není nikterak fantastická a popisuje cestu k islandské sopce. Přestože tahle část knihy je spíše cestopisem, než čím jiným, bavila mě.
Děj nabere na obrátkách ve druhé třetině knihy a drží velmi dobré tempo až do konce. Jedinými mírně hluššími místy jsou pasáže popisující geologické složení toho či onoho. Přestože je na první pohled zcela jasné, že jde o naprostou fantazii, dokáže autor podat všechny události cesty velmi dramaticky a poutavě. Při čtení se mi stávalo, že jsem se nemohl odtrhnout a docházelo k situaci "ještě jednu kapitolu".
Velmi mě překvapilo, kolik faktických informací v knize je vzhledem k datu jejímu napsání. Celkově jsem byl mile překvapen a má očekávání byla překonána. Mohu jen litovat, že jsem knihu nečetl o nějakých 20 let dříve, kdy by mé dobrodružné dětské já bylo nejspíše zcela konsternováno. Nicméně i jako dospělý čtenář jsem si tuhle Verneovku neskutečně užil.


vvikingg
03.03.2024 5 z 5

Tuhle knihu jsem měl v dětství rád, trochu připomínala starý český film Cesta do pravěku, který byl na svoji dobu a z dětského pohledu ohromný. Ve stáří poslechnuto jako audio kniha, při sestupu do podzemí na Islandu jsem si vzpomněl na bájnou říši Agartha :-), potěšilo že pan Verne už tehdy když knihu psal věděl, že nejhlubší důl je v Čechách v Příbrami, jak poznamená profesor a sdělí Alexovi, jsme hlouběji než je hloubka tohoto dolu. Při pití vody, padne padne poznámka , že je železitá jako v Teplicích :-), byl Verne v lázních Teplice v Čechách ?? Stářím mění člověk pohled na knihu a všímá si jiných věcí. V městské knihovně mají audio verneovek více, opět nějakou poslechnu je to příjemné odreagování a vzpomínání na mládí.

všechny komentáře

Související novinky (1)

65 knižních novinek (23.10. - 5.11.)

23.10.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cesta do středu Země v seznamech

v Právě čtených24x
v Přečtených1 886x
ve Čtenářské výzvě145x
v Doporučených74x
v Knihotéce572x
v Chystám se číst310x
v Chci si koupit68x
v dalších seznamech19x