Červený lev: mystický román přehled

Červený lev: mystický román https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/116682/bmid_cerveny-lev-mysticky-roman-116682.jpg 5 48 48

„Narodí se nový Mesiáš… Kde, kdy? – ptal jsem se nechápavě. V Lublinu. V dubnu 1941. V lublinském ghettu – tam, kde je útlak nejtěžší a temnota největší. Mezi poníženými a utlačenými. Jeho stín jej už zdaleka předcházel: Člověk Hříchu, Potlačovatel zákonů, objevil se už se všemi svými přízraky a panstvím lži. A tam, kde se jeho stín dotkl země, tam se objeví i jeho zářivá kopie – vedle přeludu skutečnost…“ V průběhu několika po sobě jdoucích životů můžete nahlédnout do osudů hlavního hrdiny a jeho přeměny z prostého člověka v zasvěcence. Kámen mudrců, kterého se na počátku násilím zmocnil, mu nedal nesmrtelné tělo, ale pouze nevyhasínající paměť. Za plného vědomí prochází staletími z života do života a na své pouti po různých zemích se setkává s význačnými osobnostmi, jako je např. hrabě St. Germain nebo Cagliostro. Jeho příběh není pouze popisem cesty hledajícího člověka, ale i barvitým obrazem historického a duchovního vývoje Evropy v posledních pěti stech letech. Po známé knize Elizabeth Heichové Zasvěcení je Červený lev dalším mystickým iniciačním románem, jehož autorka – původem Maďarka – má celoživotní zkušenosti s duchovními vědami. Po úspěšném vydání v několika jazycích jej poprvé předkládáme v českém překladu.... celý text

Literatura světová Romány Duchovní literatura
Vydáno: , Fontána (Dobra & Fontána)
Originální název:

A Vörös Oroszlán , 1946


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Červený lev: mystický román. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

Klamm
11.04.2021 5 z 5

Nechci hodnotit, ani se s nikým přít o pravdivosti obsahu. Nejsem zastáncem okultismu, astrologie, magie a alchymie. Přesto jsem přistupoval nezaujatě a díky tomu si tak vychutnal obsáhlý duchovní román. Pravda, některé části jsou rozvleklé a nezáživné, ale věřím, že i ty tam mají svůj smysl a logické místo.
Za obdiv také stojí historie tohoto díla. Kdy pár nadšenců věnovalo energii jeho opisu a samizdatovému šíření v době, kdy byl určen k zániku.

Sto procent nedávám, aby snad nedošlo k mýlce, že se jedná o duchovní román stejných kvalit jako knihy Ankera Larsena. Jeho Kámen mudrců, všechny duchovní romány zastřešuje a pro mě je v tomto žánru top. Místo v knihovně vedle něho, si ale Červený lev určitě zaslouží.
95%

Ophelie
21.11.2020 4 z 5

Obsáhlé dílo nejen co do počtu stran, ale především i myšlenek. V knize vystupuje hodně postav a děj je hodně členitý, obsáhlý. Čtenář sleduje vývoj ducha (duše) Hanse Burgnera, který získá násilím (vraždou Mága Rocharda) Červeného lva - Elixír, nápoj věčného života. Tím svou duši uvrhne do zapeklitých spárů Karmy. Sledujeme jeho vývoj v životech coby Heinze Knotka, G.Borriho, Louise de la Tourzel a Cornelia. Setkává se nejen s podsvětím (Homunculus), ale i s významnými Mistry (St. Germain, Cagliostro). Osudným se mu stane setkání s Ernstem Müllerem - čímž se kruh (karmický) uzavře.
Opravdu zajímavé a obsáhlé dílo (nejen z pohledu esoteriky, mysticismu, ale i z historie). Není to zrovna lehké a oddychové čtení a grafické a jazykové zpracování (chybějící přímá řeč, gramatické chyby, nesmyslná a dlouhá souvětí) tomu zrovna moc nepřidává. Přesto se mi kniha velmi líbila a ráda si jí opět někdy přečtu, řadím ji mezi ty knihy, které mají čtenáři vždy co sdělit.


Laza27
12.08.2019

Knihy nikdy neodkládám, pokud to jen trochu jde, dočítám. Ale tohle fakt nešlo. Možná za to může český překlad, jak zde někdo níže zmiňoval, ale nedalo se to číst. Ve třetině jsem vzdala. Myšlenka skvělá, ale strašně krkolomné, nepochopitelné, zmatené, spousty zbytečných nesmyslných vět.... Fakt to nešlo

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Červený lev: mystický román v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených68x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených11x
v Knihotéce25x
v Chystám se číst55x
v Chci si koupit21x
v dalších seznamech2x