Tajná láska přehled

Tajná láska https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44288/tajna-laska-44288.jpg 4 369 369

Čekanky série

>

Lady Aline Marsdenová měla jako dcerka ze šlechtické rodiny jediný úkol: uzavřít výhodný sňatek s mužem z nejvyšší společenské vrstvy. Navzdory urozenému původu však dala svou nevinnost otcovu podkonímu Johnu McKennovi. Takovýto románek je ovšem v očích tradiční šlechty něčím zcela neprominutelným. Mladí milenci jsou vystaveni mocnému hněvu pana Marsdena, který hodlá opovážlivci ze stájí zničit život. Ve snaze zmírnit otcův vztek Aline předstírá, že z její strany šlo jen o chvilkové poblouznění, nikoliv o skutečný cit. Její šaráda slaví úspěch – John je pouze vykázán z panství. O několik let později se někdejší sluha vrací z Ameriky jako zámožný muž. Je ještě přitažlivější než dřív a má ďábelský plán: pomstít se ženě, která roztříštila jeho sen o čisté lásce. Neví, že Aline to udělala pro jeho dobro…, a především netuší, že i po tak dlouhé době to mezi nimi bude jiskřit jako tenkrát… John tak stojí před nesnadným rozhodnutím – má uskutečnit svůj pomstychtivý záměr, nebo riskovat celý svůj nový život pro svou první a jedinou lásku? ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Again The Magic , 2004


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajná láska. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (45)

Senza Jenka
01.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Kniha je takovou přehlídkou "povah".
Aline McKennu sice strašně miluje, ale vlastně je zbabělá - co když ji odmítne a tím zraní? - tak radši odmítne a zraní ona jeho... Opravdu skvělý nápad.
McKenna to neměl v životě snadné a po předpokládané zradě milované ženy trochu zatrpkl. To jeho pohnutky sice vysvětluje, ale rozhodně neomlouvá snahu Aline svést, zostudit a zničit. Kdyby mu to vyšlo, navrch by ještě vystavil potupě vlastní dítě. Takovému "charakteru" patří nakopat...
Kromě toho ji znal od dětství - opravdu znal - takže fakt, že jí to celé zbaštil i s navijákem nezní příliš věrohodně. Tady prostě autorka postupovala stylem "účel světí prostředky" a moc se to nepovedlo.
Shaw je sice McKennův přítel a partner, ale jeho očividná lhostejnost k plánům na zničení Aline, také neukazuje na zrovna morálního jedince!
Livie je fajn :). Jen ty uvolněné mravy mi tam moc nesedí.
I když znám lepší díla, četlo se to celkem dobře ;)

Bergerac16
25.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Začátek je spíš taková lehounce nevěrohodná pohádka o první lásce, ale brzy se rozběhne příběh dvou zralých lidí, a pokud máte rády lásku netypicky rozehranou, okořeněnou silnou nenávistí, tak tento příběh je právě takový.
McKenna se vrací po letech, aby se pomstil, a uzavřel tak bolavou vzpomínku na lásku svého dětství. Aline to z něj od první chvíle vycítí a kupodivu se jeho záměru nijak nebojí. Přišlo mi, že navrch má spíše ona, pevně svírajíc svá tajemství. McKennovy emoce a úmysly totiž prohlédla Aline i její hospodyně hned první den a McKenna v podstatě na rovinu sděluje, proč se vrátil. Přesto ho doslova odrovná, když se k prvnímu dotyku odhodlá Aline, nemá sám sebe pod kontrolou a občas se mu třesou ruce.
Začíná souboj vůlí, on bytostně přesvědčen o tom, že jí v jejích očích nebude on nikdy hoden, sžíraný sebenenávistí kvůli svému původu, a ona bytostně přesvědčená o tom, že by se mu zhnusila, kdyby znal pravdu o jejím tělesném handicapu. Její odmítnutí u řeky, kdy mu znovu tak příšerně a zbaběle lže, je už týráním, a příčilo se to i mně coby čtenáři.
Nejšťavnatější Kleypaska. Doporučuji ji číst v rozpoložení, kdy máte náladu na hotový emoční ohňostroj.


kedlis
01.07.2023 1 z 5

(SPOILER) Pro začátek: samozřejmě chápu, že se k tomuto žánru váží určité stereotypy a ženy v nich jsou většinou křehotinky co potřebují zachránit, ale tohle bylo vytažené do (pro mě) nepříjemného extrému.
Už u prvních pár stránek mi bylo tak trochu jasné, že styl psaní není úplně můj šálek kávy, ale chtěla jsem tomu dát šanci a představa příběhu o lásce které stojí v cestě překážka v podobě třídního rozdílu mi přišla lákavá. ALE tenhle konflikt se tam řeší tak pikosekundu a vlastně to stojí celé na hloupém a bezpředmětném přetahování mezi dvěma hlavními hrdiny.
McKenna je naprosto odporný zmetek který nepřijel zpátky jen ukázat jak se má dobře, ale vrátil se vyloženě s touhou zničit, zesměšnit a nejlépe zanechat s nemanželským dítětem svou dávnou kamarádku a lásku. Jako pardon, chápu že mu ublížila, ale kvůli tomu se přece nestanete takovým prasetem. Sexuální scény mezi ním a Aline mi byly přinejmenším nepříjemné. Po většinu knihy jsem k němu cítila odpor, který nezvrátil ani růžemi a srdceryvnou básní.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Holly, Stříbrné hrdlo a další knižní novinky (20. týden)

12.05.2024


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajná láska v seznamech

v Přečtených600x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených31x
v Knihotéce220x
v Chystám se číst76x
v Chci si koupit29x
v dalších seznamech4x