Čarodejníkov synovec přehled

Čarodejníkov synovec https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527449/mid_carodejnikov-synovec-6569c11917551.jpg 4 2160 2160

Letopisy Narnie série

< 6. díl >

Zlý londýnsky čarodejník Andrew úskokom pošle svojho synovca na prieskum do iného sveta, kam sa on sám neodváži. Synovec Digory spolu s priateľkou Polly v ňom objavia miesto, odkiaľ sa dá vchádzať do bezpočtu iných svetov. Hneď prvý, ktorý navštívia, však nevyzerá prívetivo. Je celý mŕtvy a všetko sa v ňom rozpadá. Napoly nechtiac v ňom oživia kráľovnú Jádis, ktorá pred vekmi zabila všetko živé vo svojej krajine špeciálnou kliatbou a chce sa dostať niekam inam. Prinúti ich zobrať ju do Londýna.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

The Magician's Nephew , 1955


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodejníkov synovec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (235)

freejazz
10.03.2024 5 z 5

pekné čítanie. ako pohladenie pôsobí zistenie, že okrem toho, čo nás obklopuje a je viditeľné, existuje aj veľa vecí a dejov, ktoré sú nám neviditeľné. ako odkaz od malého princa - pozeraj sa srdcom.

tu niekde musela byť inšpirácia Terryho Pratchetta, ale aj J. K. Rowlingovej. alebo jedna z inšpirácií.

jejda.majda
03.02.2024 5 z 5

Pamatuji si, že když jsem Letopisy Narnie četla jako malá, byl podle mě tohle ten nejkrásnější díl. Díl ve kterém jsem se dozvěděla, jak vlastně vznikla Narnie. I teď, když jsem se k Letopisům Narnie vrátila asi po 20 letech, se mi tento díl pořád líbí úplně nejvíc.


ivka7708
19.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Príbehy o Narnii milujem a tento prequel nie je výnimkou. Je celkovo dosť pohádkový a nie je v ňom žiadna veľká bitka ani nie je inak veľmi akčná. Môžete ju čítať ako prvú zo série ale aj kedykoľvek neskôr. Ide o príbeh zrodenia Narnie a vysvetľuje aj pôvod čarodejnice. Veľmi sa mi páčil vývoj priateľstva medzi Digorym a Polly. Popisy ako Aslan stvoril Narniu mi vyvolávajú zimomriavky. Príbeh je krásny a ku koncu je z neho cítiť silné napojenie na kresťanstvo.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Čarodejníkov synovec v seznamech

v Právě čtených9x
v Přečtených3 906x
ve Čtenářské výzvě113x
v Doporučených138x
v Knihotéce914x
v Chystám se číst196x
v Chci si koupit47x
v dalších seznamech15x