Čarodějnice přehled

Čarodějnice https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/403177/bmid_carodejnice-PiH-403177.jpg 5 341 341

Skutečná čarodějnice schlamstne dítě se stejnou chutí, jako když sníš talíř jahod se šlehačkou! Představte si bandu čarodějnic, které vypadají téměř jako obyčejné ženské, vydávají se za bojovnice za lidská práva a k tomu ke všemu nesnášejí děti, protože jsou titěrné a nepříjemně roztomilé a taky smrdí jako psí hovínka! Když se náš odvážný malý hrdina náhodou ubytuje se svojí o nic víc sympatickou babičkou do stejného hotelu jako čarodějnice, je malér na spadnutí. Obsah čarodějnické výroční schůze, sjednané za účelem projednání plánu na zmizení všech dětí v Anglii, by nechtěl vyslechnout nikdo. Ani v hotelu s tak půvabným jménem jako Nádherná vyhlídka. Kniha je určena pro děti od 7 let.... celý text

Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: , Pikola
Originální název:

The Witches , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Čarodějnice. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (53)

Bella11
19.02.2023 5 z 5

Hezká kniha pro děti, Roahl Dalh má svérázný humor, který baví i dospělé... :-)

mnohoknih
18.10.2022 4 z 5

Pěkná pohádka s dobrým přesahem. Ať jsi, jaký jsi, nejdůležitější je být spokojený a mít dobré vztahy.


_Knihomolka_
25.08.2022 5 z 5

Po neúspěšném pokusu začíst se Dámského gambitu jsem opět zabrousila v bráškově knihovničce. Musím uznat, že se mi Čarodějnice od Dahla líbila o něco více než Příšerná teta od Walliamse, ale to už záleží jen na úhlu pohledu. Celý příběh s neotřelou tématikou týkající se zejména čarodějnic, kde pro čtenáře nechyběl jejich popis, zaměstnání a všechny možné zajímavosti včetně obrázků, mě ihned zaujal. Je vidět, že autor dokáže svým poutavým způsobem podání příběhu polapit nejen menší čtenáře, ale i jejich sourozence a rodiče, což vnímán velkým pozitivem. Jsem ráda, že jsem v dětské literatuře našla dalšího skvělého spisovatele :).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (2)

Miláčku,“ ozvala se konečně babička, „jseš si jistý, že ti to nebude vadit? Teda zůstat po zbytek života myší?“ „Vůbec mi to nevadí,“ ujistil jsem ji. „Nevadí, kdo jseš nebo jak vypadáš, když tě má někdo rád."


Nezáleží na tom, kdo jsi nebo jak vypadáš, pokud tě někdo miluje.


Kniha Čarodějnice v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených489x
ve Čtenářské výzvě50x
v Doporučených41x
v Knihotéce122x
v Chystám se číst85x
v Chci si koupit30x
v dalších seznamech14x