Byl jsem agentem NKVD přehled

Byl jsem agentem NKVD https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/47707/byl-jsem-agentem-nkvd-47707.jpg 4 14 14

Memoáry agenta sovětské tajné služby, působícího krátce také v poválečném Československu. Naše generace se snaží zúčtovat s dobou totality. Již dříve jsme slýchávali o omylech některých komunistů, o odchylkách od leninských norem, o Stalinově kultu osobnosti.. Tato kniha nám s novou silou naznačuje odpověď na častou otázku, zda je již v základech marxismu-leninismu něco pokaženého, jakési símě zla, které jen čeká na příležitost, aby přineslo své děsivé plody. Autor, který byl sám rozporuplnou obětí sovětského režimu, na konci svého příběhu již s odpovědí na tuto otázku neváhá.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Stefanos
Originální název:

I was an NKVD agent , 1962


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Byl jsem agentem NKVD. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

bushido69
18.11.2023 5 z 5

Pět hvězd +
Tohle by mělo být povinnou četbou do výuky historie a dějepisu, zvl. pro všechny narozené po roce 1989. Čtení zejména pro ty, kteří relativizuji zvěrstva komunistického systému nebo s ním dokonce sympatizuji. Při čtení pasáží o Československu mrazí a v kontextu působení celého zvráceného sovětského marx-leninistického systému ve 20. století si člověk uvědomí křehkost demokracie, i u nás, a potřebu ji neustále hájit a budovat. Věci minulé nesmí být zapomenuty.

včelařka
01.02.2022 5 z 5

Doporučuji... zvláště v dnešní době ... pro připomenutí historie a nahlédnutí na to, co a proč se pravděpodobně děje nyní kolem Ukrajiny.
Poslední část knihy pěkně ilustruje, jak si to zde (myšleno v Československu) náš sovětský bratr ke konci války pěkně připravil.
Strašidelné čtení.
Doba se mění, cíle a nástroje zůstávají.


Šnek86
09.12.2021 5 z 5

Čtivě psaná kniha z pohledu agenta NKVD.O špiónech, udávání, vraždění, vynucených přiznání a mučení.O tom, jaký je rudý virus mor a jak je těžké se vymanit z jeho spárů.O tom, jak je vše dokonale provázáno a lepší je nikdy nikomu nevěřit.Rozum nad tím vším až zůstává stát.(Stalin jednou prohlásil, že jedna smrt je tragédie, milion smrtí pouhá statistika.)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Byl jsem agentem NKVD v seznamech

v Přečtených21x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených1x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit1x

Autorovy knížky

2003  89%Byl jsem agentem NKVD