Bitva o Guadalcanal přehled

Bitva o Guadalcanal https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117627/bmid_bitva-o-guadalcanal-GjI-117627.jpg 3 9 9

Válečný korespondent R. Tregaskis si vedl deník, který se stal podkladem této knihy - živého, strhujícího záznamu jedné z nejodvážnějších válečných operací druhé světové války.

Literatura faktu Válečné Biografie a memoáry
Vydáno: , Votobia
Originální název:

Guadalcanal Diary , 1943


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bitva o Guadalcanal. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

Inozuka
24.06.2021 4 z 5

Pěkně napsaný guadalcanalský deník válečného korespondenta. S Richardem Tregaskisem a 1. divizí námořní pěchoty procházíme vyloděním a počátečními boji o tento pacifický ostrov. Autor své řemeslo zvládá na jedničku, zápisky mají spád a dobře mixují historii všedního dne s akčními vsuvkami. Pochvalu zaslouží i zasvěcený překlad, bez kiksů v označování vojenské techniky a ráží dobových zbraní, což byl zejména v devadesátých letech častý jev v tuzemské překladové military literatuře. Jako doplněk k Hubáčkově Pacifické sáze ideální ...

Stufa
10.12.2018 4 z 5

Čtivě napsaná kniha válečného korespondenta, který se pohyboval v předních liniích. Některé údaje v knize jsou překvapující. Autor několikrát těsně unikl smrti, mimo jiné ho při cestě motorovým člunem mezi ostrovy honila japonská ponorka. Zasmál jsem se, když po něm střílel japonský odstřelovač a on věděl odkud - jen zalitoval, že jako válečný korespondent se nesmí zapojit do bojů a že po japončíkovi nemůže vystřelit :-))).


satysek
09.04.2014 3 z 5

Poměrně čtivě napsaná reportáž z bitvy o Guadalcanal, a to doslova z první ruky - autor netrávil boje někde v týlu, ale většinu času se pohyboval těsně za první linií nebo přímo v ní.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Bitva o Guadalcanal v seznamech

v Přečtených12x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit2x