Béowulf přehled

Béowulf https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440079/bmid_beowulf-Ipk-440079.jpg 3 41 41

Když se v dánském království objeví monstrum a začne požírat místní muže a ženy, zkáza celého národa se zdá být nevyhnutelná... Až dokud z druhého břehu moře nepřipluje na pomoc hrdina Béowulf. Mladý válečník, jehož zdobí kromě nezměrné síly a odvahy také šlechetnost a oddanost. Poradí si tento Géat s hrůzostrašnou obludou a uchrání Dány od pohromy? Hrdinský epos Béowulf stál u zrodu anglické literatury. Již přes tisíc let inspiruje generace autorů, od J. R. R. Tolkiena po hollywoodské scénáristy. Španělské autorské duo Santiago García a David Rubín nyní přivádí tuto slavnou báseň do 21. století v podobě "vikingského westernu", grafického románu.... celý text

Komiksy Fantasy Historie
Vydáno: , Argo
Originální název:

Beowulf , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Béowulf. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Profesorskey
17.07.2023 2 z 5

Příběh Beowulfa je mi znám a sám o sobě se mi líbí, ale provedení této knihy, její kresby a návaznost obrazů se mi upřímně příliš nelíbí.

toimax
22.09.2022 3 z 5

Není to špatné, ale že by to bylo něco extra říct taky nemůžu a to mě příběh Beowulfa vždy zajímal a bavil. Kresba umí být působívá, ale tváře postav vypadají dost blbě a příběh se mi taky zdál uspěchaný. Radši zůstanu u Zemeckisova filmu a půjdu si přečíst původní knihu. Za mě nadprůměrných 60%.


jarynek
27.02.2022 3 z 5

Obálka mne hodně zaujala, za tu palec hodně nahoru. Obsah už byl horší. Vyprávění je hodně strohé, myslím, že kdo nezná podrobněji příběh, tak se v komiksu bude občas ztrácet. Pokud jde o kresbu, tak tam mám jedno velké plus a jedno velké mínus. Mínus - občas jsem měl problém rozpoznat, co se kterým obrázkem má sdělit, resp. co je na něm vůbec nakresleno. Plus - kompozice obrázků. S tou si autoři vyhráli a je jednou z nejlepších, jakou jsem v poslední době v komiksu viděl. Bohužel ta nezachrání mé smíšené pocity z knihy.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (32. týden)

02.08.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Béowulf v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených43x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených1x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit14x
v dalších seznamech1x