Dědictví kostí přehled

Dědictví kostí https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/222830/bmid_dedictvi-kosti-222830.jpg 4 175 175

Baztán série

< 2. díl >

Nejlepší španělská detektivka roku 2013 volně pokračuje... Inspektorka Amaia Salazarová se vrací do údolí řeky Baztán v Baskicku, kde před časem uzavřela případ tzv. basajauna a shromáždila důkazy proti Jasonu Medinovi. Schyluje se k soudnímu líčení. Obviněný Medina, který zavraždil, znásilnil a zmrzačil několik mladých dívek, však těsně před jeho začátkem spáchá sebevraždu. V dopise na rozloučenou, který adresoval Amaie, zanechal stručnou a znepokojující zprávu: Tartalo. Další bytost z baskických mýtů... Trilogie Baztán budí ve Španělsku mimořádnou pozornost. První díl trilogie Neviditelný strážce (česky 2013), na který volně navazuje Dědictví kostí, získal ocenění Nejlepší španělská detektivka roku 2013. Překládá se už do třiceti světových jazyků. Autorská práva na zfilmování románu koupil producent Peter Nadermann, který vsadil na trilogii Milénium Stiega Larssona.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , Panteon
Originální název:

Legado en los huesos , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dědictví kostí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (37)

Aymira
23.02.2024 4 z 5

Výrazně lepší než předchozí díl Neviditelný strážce. Dala bych dokonce i pět hvězdiček, kdyby se autorce podařilo závěr ještě více protáhnout a drama vyšperkovat. Na konci do sebe vše krásně zapadlo a odhalilo cestu, kterou se bude pravděpodobně ubírat třetí díl.

Rozhodně ale doporučuji si nejdříve přečíst úvodní díl, protože se celý děj točí kolem rodinného dramatu hlavní postavy a v prvním díle je právě vysvětleno, v čem ono drama spočívá.

Čand@
27.12.2023 4 z 5

Veľmi podarené pokračovanie. Dosť by mi vadilo, keby som najprv nečítala prvý diel (Neviditelný strážce), lebo v tomto sa autorka naň dosť často a významne odkazuje. Aj keď by sa dej dal asi pochopiť, chýbal by mi jeho začiatok. Na rozdiel od niektorých komentárov na mňa nepôsobilo rušivo časté odbiehanie Amaii k osobným záležitostiam, napokon celý prvý diel sa točil okolo jej rodiny, tu tomu nie je inak. Temná rodinná história, mýtická oblasť Baztánu, povery, čarodejnice a čierna mágia dávajú tomuto thrilleru originálny tón. S radosťou sa hneď pustím do posledného dielu trilógie (Oběť bouři).


Ája373
21.05.2022 3 z 5

Knihu jsem objevila náhodně doma, když jsem neměla co číst. Už během čtení mi došlo, že zřejmě půjde o nějakou sérii a že čtu druhý díl. Pro zorientování mi to popravdě ani nevadilo, děj se dal pochopit i bez toho. Vůbec jsem netušila, že je to zfilmované Netflixem, a že jsou knihy s vyšetřovatelkou Amaiou tak populární, takže moje hodnocení je zcela bez přihlédnutí k tomu. Prvné stránky jsem se přemáhala, abych vůbec četla dál a knihu neodložila, nějak mě to nevtáhlo do děje, ale já i odložené knihy obvykle dočtu, tak jsem u ní nakonec zůstala. Musím říct, že tam byla spousta zajímavých momentů a napinavých prvků a jako celek fungovaly, dlouho jsme nevěděla, co se děje a kam to povede, ale rozzulení mě zklamalo. Nečekám, že v dnešní době přijde někdo s něčim úplně novým, ale přeci jen jsem až tak nudný závěr nečekala. A spousta děr a nevysvětlených pasáží mě taky úplně nenadchla. Ale když jsem zjistila, že jde o sérii, tak zkusím další díl a třeba se to vysvětlí v něm.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Dědictví kostí v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených244x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených10x
v Knihotéce187x
v Chystám se číst126x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech3x