Balkon k nakousnutí přehled

Balkon k nakousnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109632/balkon-k-nakousnuti-109632.jpg 4 12 12

Jak vypěstovat čerstvé ovoce a zeleninu v srdci města… Zapomeňte na zahrady, trávníky, záhony – nic z toho nebudete potřebovat. K tomu, abyste si vytvořili svůj miniaturní ráj k nakousnutí, vám stačí pouhý balkon nebo jen truhlík za oknem. Alex Mitchellová, městská zahradnice s velkými zkušenostmi, už měla po krk knížek, které pokaždé předpokládají, že máte k dispozici obrovské lány, a tak napsala svou vlastní. Z ní se dozvíte, jak si pořídit „jedlý“ balkon už během jediného víkendu, a ještě přitom zužitkovat různé vysloužilé věci. Vaše městská minizahrádka vás pak bude zásobovat nejrůznějšími zdravými pochoutkami – bylinky se mohou pnout po zdi, salát si může hovět v kusu starého okapu, fazole a rajčata budou šplhat třeba po vyhozeném stojanu na klobouky. Taky už to vidíte před sebou? Parádní posezení vysoko nad zemí, v srdci města, a přitom jste obklopeni hrozny vína, rajčaty, citrony a salátem jako na zahrádce. Pouliční ruch lomozí kdesi hluboko pod vámi. A jestli máte jen pár květináčů nebo celou střešní terasu, na tom už zase tolik nezáleží. ... celý text

Literatura naučná Hobby
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The edible Balcony


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Balkon k nakousnutí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

Tyrkysová
19.05.2018 5 z 5

Skvělá kniha jak pro začínající balkonové zahrádkáře, tak i jako inspirace pro ty zkušenější. Ať už pěstujete na balkoně, terase nebo truhlíku za oknem, najdete zde spoustu nápadů a vylepšení. Nechybí praktické informace a pokocháte se i ukázkami balkonových zahrádek z celého světa. Za mě palec nahoru :)

roso.mak
17.04.2018 1 z 5

Musím uznat, že fotky jsou opravdu krásné a takové terasy bych si nechala líbit, nicméně se musím spokojit s panelákovým balkonem.

Další kniha, kde byly krásné tipy z čeho udělat květináč a nepřemýšleli nad tím, kam poteče voda. A druhá věc a s tím se nemohu smířit: v každém druhém návodu doporučovali na dno květináče rozdrobit polystyren, protože to je přece naprosto úžasná drenáž (a pak to nejlépe i s tím polystyrenem vyklopit do popelnice). To, že hlína se kupuje co nejvíce prefabrikovaná a potřebujeme koupit strašně moc věcí, to už je jen třešnička.


Jirinamac
10.11.2016 3 z 5

Hezká inspirace, ale spíš pro velké terasy.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Balkon k nakousnutí v seznamech

v Přečtených12x
v Doporučených2x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst1x
v Chci si koupit2x

Štítky knihy

balkóny, lodžie

Autorovy knížky

2012  80%Balkon k nakousnutí