Balkon k nakousnutí

Balkon k nakousnutí
https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/109632/balkon-k-nakousnuti-109632.jpg 4 12 12

Jak vypěstovat čerstvé ovoce a zeleninu v srdci města… Zapomeňte na zahrady, trávníky, záhony – nic z toho nebudete potřebovat. K tomu, abyste si vytvořili svůj miniaturní ráj k nakousnutí, vám stačí pouhý balkon nebo jen truhlík za oknem. Alex Mitchellová, městská zahradnice s velkými zkušenostmi, už měla po krk knížek, které pokaždé předpokládají, že máte k dispozici obrovské lány, a tak napsala svou vlastní. Z ní se dozvíte, jak si pořídit „jedlý“ balkon už během jediného víkendu, a ještě přitom zužitkovat různé vysloužilé věci. Vaše městská minizahrádka vás pak bude zásobovat nejrůznějšími zdravými pochoutkami – bylinky se mohou pnout po zdi, salát si může hovět v kusu starého okapu, fazole a rajčata budou šplhat třeba po vyhozeném stojanu na klobouky. Taky už to vidíte před sebou? Parádní posezení vysoko nad zemí, v srdci města, a přitom jste obklopeni hrozny vína, rajčaty, citrony a salátem jako na zahrádce. Pouliční ruch lomozí kdesi hluboko pod vámi. A jestli máte jen pár květináčů nebo celou střešní terasu, na tom už zase tolik nezáleží. ... celý text

Literatura naučná Hobby
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The edible Balcony


více info...

Přidat komentář

Tyrkysová
19.05.2018 5 z 5

Skvělá kniha jak pro začínající balkonové zahrádkáře, tak i jako inspirace pro ty zkušenější. Ať už pěstujete na balkoně, terase nebo truhlíku za oknem, najdete zde spoustu nápadů a vylepšení. Nechybí praktické informace a pokocháte se i ukázkami balkonových zahrádek z celého světa. Za mě palec nahoru :)

roso.mak
17.04.2018 1 z 5

Musím uznat, že fotky jsou opravdu krásné a takové terasy bych si nechala líbit, nicméně se musím spokojit s panelákovým balkonem.

Další kniha, kde byly krásné tipy z čeho udělat květináč a nepřemýšleli nad tím, kam poteče voda. A druhá věc a s tím se nemohu smířit: v každém druhém návodu doporučovali na dno květináče rozdrobit polystyren, protože to je přece naprosto úžasná drenáž (a pak to nejlépe i s tím polystyrenem vyklopit do popelnice). To, že hlína se kupuje co nejvíce prefabrikovaná a potřebujeme koupit strašně moc věcí, to už je jen třešnička.


Jirinamac
10.11.2016 3 z 5

Hezká inspirace, ale spíš pro velké terasy.

lulin
07.02.2013 5 z 5

Kniha vhodná pro inspiraci těm, kteří např. chtějí zkusit vypěstovat něco k snědku, ale mylně si myslí, že jsou ze hry, když žijí ve městě. Nejsou tam kdovíjaké pravdy nebo návody, ale opravdu těch pár perel inspirace, co jsem tam našel, stálo za to ;)

Štítky knihy

balkóny, lodžie

Autorovy knížky

2012  80%Balkon k nakousnutí