Král Krysa přehled

Král Krysa https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57307/kral-krysa-57307.jpg 5 2213 2213

Asijská sága série

< 4. díl >

Román z prostředí japonského zajateckého tábora poblíž Singapuru, z tábora, v němž živoří hladem, žárem a nemocemi zbytky spojeneckých armád z tažení na dálném východě – Angličané, Australané a Američané. Na pozadí prolínaného a v závěru podtrženého pozorování krysího způsobu života, kdy živí jedinci se živí mrtvými a posléze slabší živí se stávají potravou silných živých, vypráví autor příběh amerického desátníka s příznačným jménem King – Král, který se v tomto prostředí bídy a utrpení, v tomto „soumračném světě polomrtvých“, snaží za pomoci peněz a černého obchodu na úkor ostatních přežít. Román je fikcí a chce být kritikou amerického způsobu života.... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

King Rat , 1962


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Král Krysa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (279)

Corwin11
dnes 5 z 5

Skvělá kniha, která na pozadí zajateckého tábora odkrývá charaktery lidí a ukazuje nám, jak prostředí "pekla" dokáže pokřivit lidí, kteří byli v normálním mírovém životě považovaní za slušné.

KatarínaK.
06.01.2024 5 z 5

Obdivuhodné, mistrovské dílo, které jednomu vyrazí dech. I dnes, kdy jsem knihu dočetla, po druhé po 20 letech, žasnu a nemám slov. Bravurní sonda lidských charakterů. Pořád o tom přemýšlím a čím déle, tím více si uvědomuji, že nejen v tom malém světě zajateckého tábora Čangi, ale vůbec stále a všude se lidé chovají stejně. Přirovnání lidí a krys je drsné, leč velice pravdivé. I když s tím nemusíme souhlasit, nelíbí se nám to, ale je to tak.
Závěr knihy mě úplně dostal na kolena. A na Hawkinse a jeho psa nemůžu do teď zapomenout.


J0hn
23.12.2023

Posloucháno jako audiokniha, ale nedal jsem to až do konce. Začátek byl velmi zajímavý, ale časem mi to začalo připadat všechno moc repetitivní. Takže jsem ani neměl motivaci knihu dočíst.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Král Krysa v seznamech

v Právě čtených28x
v Přečtených3 132x
ve Čtenářské výzvě258x
v Doporučených391x
v Knihotéce894x
v Chystám se číst918x
v Chci si koupit143x
v dalších seznamech27x