Aristokratka ve varu přehled

Aristokratka ve varu
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525644/bmid_aristokratka-ve-varu-654635bc0860d.jpg 4 3515 3515

Aristokratka série

< 2. díl >

Aristokraté jsou v ohrožení, ale situace Marie Kostkové z Kostky je mnohem těžší, protože denně potkává členy své bláznivé rodiny a k tomu několik střelených zaměstnanců „nejchudšího zámku v Čechách“, na němž největší událostí za posledních tři sta let byla svatba Helenky Vondráčkové. Otec je skrblík, americká maminka se chce podobat princezně Dianě, kastelán Josef nenávidí lidi, hospodyně paní Tichá kleje jako dlaždič a celý den nasává ořechovku přímo z lahve a chvílemi příběh rozdrnčí i charakteristické ráčkování knížete Schwarzenberga. První pokračování Poslední aristokratky, nejúspěšnější humoristické knížky roku 2012, ověnčené Cenou Miloslava Švandrlíka, nabízí další porci komických situací, při nichž je hlasitý smích stoprocentně zaručen. Nové vydání Aristokratky ve varu vychází před očekávanou premiérou stejnojmenné filmové adaptace Jiřího Vejdělka, která bude uvedena na plátna kin v lednu 2024.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aristokratka ve varu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (679)

MoniMonika
07.05.2024 5 z 5

"Aristokratka ve varu" od Evžena Bočka je druhým dílem úspěšné humoristické série, která sleduje životy členů excentrické aristokratické rodiny a jejich zaměstnanců na zámku Kostka. Kniha pokračuje v příbězích z předchozího dílu a opět nabízí porci vtipných situací a dialogů.

V tomto díle se čtenáři opět setkávají s hlavní hrdinkou Marií Kostkovou a její bláznivou rodinou. Její otec je stále skrblík, matka se snaží být princeznou Dianou, a zaměstnanci zámku se střídají opíjí a pokřikují jeden na druhého. Tato kombinace vede k řadě komických situací, které jsou často absurdní a groteskní.

"Aristokratka ve varu" přináší čtenářům humorné momenty, které vyvolají smích, ale zároveň jim může chybět větší příběhový rámec a struktura. Autor Evžen Boček zůstává věrný svému stylu, který je známý pro svou lehkost a nadsázku, ale pokračování příběhu někdy působí trochu mechanicky. I když kniha obsahuje spoustu vtipných situací a postavy jsou živé a sympatické, chybí zde určitá originalita a ucelenost, která by knihu pozvedla na úroveň prvního dílu.

Přesto je "Aristokratka ve varu" zábavným čtením, které vás rozesměje a poskytne krátký únik do světa bláznivých postav a situací. Pokud se vám líbil první díl, pravděpodobně vás potěší i tento. Je to kniha, kterou si můžete přečíst během pár hodin a která vás rozhodně pobaví.

BarkaS
22.04.2024 3 z 5

Příběh Kostků neurazí, pobaví, ale na zadek jsem si z toho nesedla. Jednou jsem se opravdu zasmála, jinak jsem si spíš tak klidně odpočinula u nenáročného vyprávění.


michaela.97
17.03.2024 audiokniha 3 z 5

*audioknížka* byla zase super, vtipy nezevšednily, ale klidně bych druhý díl spojila s prvním. Pokud si chce ale čtenář odpočinout od krimi příběhů a detektivek, tahle jednohubka je perfektní volbou.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Aristokratka ve varu v seznamech

v Právě čtených29x
v Přečtených5 703x
ve Čtenářské výzvě691x
v Doporučených237x
v Knihotéce890x
v Chystám se číst342x
v Chci si koupit85x
v dalších seznamech18x