Tajemství hřbitova Crossbones přehled

Tajemství hřbitova Crossbones https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328799/bmid_tajemstvi-hrbitova-cross-bones-sVl-328799.jpg 4 122 122

Alice Quentinová série

1. díl

Seznamte se s Alicí Quentin, londýnskou psycholožkou s rodinným tajemstvím, která se ocitne ve středu děsivé série vražd. Alice Quentin je psycholožka s bolestnou rodinnou minulostí, ale je chytrá, schopná, má dobrou práci a hezkého přítele. Nyní má napsat posudek na vraha, který bude propuštěn z vězení. Vrcholem jejích dnů jsou dlouhé běžecké výlety Londýnem, při kterých zapomene na komplikované vztahy se svou matkou a bratrem a soustředí se jen na svůj dech. Dokud nenarazí na mrtvolu u bývalého hřbitova pro prostitutky Crossbones Yard. Rány na těle mrtvé ženy nesou rukopis Raye a Marie Bensonových, kteří mučili a zavraždili třináct žen, než byli konečně dopadeni a uvězněni. Pět z jejich obětí nebylo nikdy nalezeno. Všechno se odehrálo před šesti lety a poslední věc, po které Alice touží, je vrátit se do této špinavé stoky Bensonových zvěrstev. Ale když jí policie požádá o psychologický profil vraha nalezené dívky, že se několik let staré události vrací na světlo. Napínavá detektivka Kate Rhodes vás vtáhne do děje a pustí až na poslední stránce.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Omega
Originální název:

Crossbones Yard , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tajemství hřbitova Crossbones. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (41)

Mišelínek
01.10.2023 3 z 5

Tahle knížka by byla dobrá, kdyby...
...KDYBY nebylo toho děsného překladu. Očividně pak kniha následně ani neprošla korekturou, takže po téhle stránce katastrofa. Taky je mi záhadou to divné přeskakování v ději - naprosto nelogická návaznost událostí v průběhu dne hlavní hrdinky.
Např. jedou do márnice (konec kapitoly) a probudí se druhý den ráno (začátek další kapitoly). Člověka tedy napadá, jestli spala tam.
A to nemluvím o tom zpraseném konci, kdy se člověk vůbec nedozvěděl motiv.

Knížka byla čtivá, ale to je asi tak jediné její plus.

absa2611
12.09.2023 4 z 5

Nebylo to špatné, četlo se to dobře.


moudivlacek
01.05.2022 4 z 5

Moje srdce milovnice detektivek a thrillerů plesá radostí. Kniha se mi moc líbila, od začátku do konce to má svižný děj. A i když jsem vraha tipovala správně, motiv mi unikal.
Psycholožka Alice jako policejní konzultantka je pozvána k případu vraždy mladé ženy. A tak začne její život nabírat zcela jiný směr. Do toho její velmi psychicky nemocný bratr Will, kterému se pořád snaží pomáhat bez vyhlídky na zlepšení jeho stavu. A také tu má praštěnou kamarádku Lolu, která je tak trochu sobecká, ale umí to s Willem. Vyšetřování vede starší detektiv, který se k Alici chová spíš jako otec a nechápe, jak Alice může se vždy dostat do závažných situací. A také je tu jeho zástupce detektiv, který je tajemný a láká ji jako muž. A navíc je tu odsouzená vražedkyně z minula, která ale neřekla své poslední slovo.
Bylo to pro mne náhodné setkání s touto autorkou, a jen doufám, že ne poslední.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Tajemství hřbitova Crossbones v seznamech

v Přečtených164x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených8x
v Knihotéce127x
v Chystám se číst88x
v Chci si koupit21x

Štítky knihy

vraždy tajemství hřbitovy psychologické thrillery

Autorovy další knížky

Kate Rhodes
britská, 1964
2017  71%Tajemství hřbitova Crossbones
2022  59%Zátoka