Tajemství hřbitova Crossbones

Tajemství hřbitova Crossbones https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/328799/bmid_tajemstvi-hrbitova-cross-bones-sVl-328799.jpg 4 120 41

Alice Quentinová série

1. díl

Seznamte se s Alicí Quentin, londýnskou psycholožkou s rodinným tajemstvím, která se ocitne ve středu děsivé série vražd. Alice Quentin je psycholožka s bolestnou rodinnou minulostí, ale je chytrá, schopná, má dobrou práci a hezkého přítele. Nyní má napsat posudek na vraha, který bude propuštěn z vězení. Vrcholem jejích dnů jsou dlouhé běžecké výlety Londýnem, při kterých zapomene na komplikované vztahy se svou matkou a bratrem a soustředí se jen na svůj dech. Dokud nenarazí na mrtvolu u bývalého hřbitova pro prostitutky Crossbones Yard. Rány na těle mrtvé ženy nesou rukopis Raye a Marie Bensonových, kteří mučili a zavraždili třináct žen, než byli konečně dopadeni a uvězněni. Pět z jejich obětí nebylo nikdy nalezeno. Všechno se odehrálo před šesti lety a poslední věc, po které Alice touží, je vrátit se do této špinavé stoky Bensonových zvěrstev. Ale když jí policie požádá o psychologický profil vraha nalezené dívky, že se několik let staré události vrací na světlo. Napínavá detektivka Kate Rhodes vás vtáhne do děje a pustí až na poslední stránce.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Omega
Originální název:

Crossbones Yard , 2012


více info...

Přidat komentář

Mišelínek
01.10.2023 3 z 5

Tahle knížka by byla dobrá, kdyby...
...KDYBY nebylo toho děsného překladu. Očividně pak kniha následně ani neprošla korekturou, takže po téhle stránce katastrofa. Taky je mi záhadou to divné přeskakování v ději - naprosto nelogická návaznost událostí v průběhu dne hlavní hrdinky.
Např. jedou do márnice (konec kapitoly) a probudí se druhý den ráno (začátek další kapitoly). Člověka tedy napadá, jestli spala tam.
A to nemluvím o tom zpraseném konci, kdy se člověk vůbec nedozvěděl motiv.

Knížka byla čtivá, ale to je asi tak jediné její plus.

absa2611
12.09.2023 4 z 5

Nebylo to špatné, četlo se to dobře.


moudivlacek
01.05.2022 4 z 5

Moje srdce milovnice detektivek a thrillerů plesá radostí. Kniha se mi moc líbila, od začátku do konce to má svižný děj. A i když jsem vraha tipovala správně, motiv mi unikal.
Psycholožka Alice jako policejní konzultantka je pozvána k případu vraždy mladé ženy. A tak začne její život nabírat zcela jiný směr. Do toho její velmi psychicky nemocný bratr Will, kterému se pořád snaží pomáhat bez vyhlídky na zlepšení jeho stavu. A také tu má praštěnou kamarádku Lolu, která je tak trochu sobecká, ale umí to s Willem. Vyšetřování vede starší detektiv, který se k Alici chová spíš jako otec a nechápe, jak Alice může se vždy dostat do závažných situací. A také je tu jeho zástupce detektiv, který je tajemný a láká ji jako muž. A navíc je tu odsouzená vražedkyně z minula, která ale neřekla své poslední slovo.
Bylo to pro mne náhodné setkání s touto autorkou, a jen doufám, že ne poslední.

Adriena838772
03.02.2022 5 z 5

tahle knížka se mi moc líbila a hodně dobře na psaná.Čekám na 2 díl ale pořád ne vychází jinak výborná kniha

SilvieSisinka
16.02.2021 4 z 5

Oddechová detektivka.Necetla se špatně,ale trochu nuda.

Bet.hy
26.01.2021

Neskutečné množství chyb. Například se strašně často opakuje dvakrát po sobě že.
Příběh je předvídatelný a zároveň strašně nelogický. Dojde k polibku, aniž by to bylo nějak uvedeno (třeba tak, že se na ní často díval nebo něco takového, prostě z ničeho nic ji políbí). Podobně je tomu s "rande na slepo", kdy prostě netušíme, jak se k rodině dotyčný dostal... Škoda. Příběh sám o sobě by nemusel být špatný.

pavlusa025
30.12.2020 4 z 5

Super čtení, doporučuji!

Ivn
11.09.2020 5 z 5

Od knihy jsem nic po kritice neočekávala a proto mě mile překvapilo ,že mě bavila a sama se četla.Konec jsem čekala jiný ,takže překvapení.

RADOST
10.08.2020 3 z 5

Detektivka spíše pro ženy, která vám sice poskytne chvíle napětí při četbě, ale zůstane po ní jakési prázdno. Ničím vás neobohatí. Přesto si ráda přečtu i druhý díl série. Doufám totiž, že hlavní hrdinka vyzraje a nebude tak naivní a neprofesionální. Také autorka snad nebude tolik využívat vžité šablony děje a charakterů, které se celkem často objevují u literatury tohoto žánru. Pokud se zlepší i překlad a práce korektora, nebude to jen průměrné čtení.

Jana65
08.08.2020 1 z 5

Knihu jsem ani nedočetla, vůbec mi nesedla.

SusanStoHelit
04.04.2020 2 z 5

Myslím, že další knihy s Alice Quentin si nechám ujít. Netuším, proč je kniha právě takto pojmenovaná, byť se hřbitova Crossbones týká velice okrajově a v celkovém kontextu to moc nedává smysl, ale to by byl ten nejmenší problém. Hlavní hrdinka jedná naprosto nelogicky a svéhlavě, jen aby bylo nějaké "drama". Děj je plytký a ten zvrat na konci dost postrádá nějaký uvěřitelný důvod. Třešničkou na dortu je obrovské množství chyb, na pár místech dokonce i záměny jmen postav. Neskutečně mě to rozčilovalo. I když mě kniha nenadchla a na další díl se rozhodně nechystám, přála bych autorce, aby se překladu další knihy tentokrát věnoval nějaký korektor. Takovéto zprznění vlastního díla si totiž nezaslouží žádný autor...

Arkagas
12.03.2020 5 z 5

SPOILER - komentář obsahuje informace, které prozrazují část děje

Hlavní hrdinkou této knihy je psycholožka Alice, jež má bratra s biopolární poruchou, který je závislý na drogách a alkoholu a žije v dodávce nedaleko domu Alice.
Jednoho dne se najde nedaleko hřbitova Crossbones tělo mrtvé dívky, která je znetvořena stejným modem operandi jaký měl vrah, který byl již se svou ženou za tyto činy a mnohonásobné vraždy odsouzen. Jedná se o manžele Bensonovi, kteří své oběti týraly ve sklepě a po tmě hlady a svým obětem vyřezávali na tělo křížky.

Vyšetřovací tým detektivů Alvareze a Burnse si vyžádá Alici jako hlavní psycholožku k případu, jenže Alvarez se do Alice zamilovává a snaží se jí chránit více než je třeba.
Alice je napadena ve svém vlastním době po sérii předešlých výhružných dopisů a tak zůstává stále pod policejní ochranou. Velká část lidí si myslí, že je do tohoto případu zapleten její bratr, jelikož jedno z těl se našlo u jeho dodávky a vše svědčí pro jeho vinu. Alice je ale přesvědčena o opaku.

Alice se tak rozhodne potkat se přímo s Marií Bensonovou a hned je jí jasné, že vrah pouze napodobuje práci jejího manžela a jí samotné.

Na scénu se dostává její kamarádka Lola, která jednoho dne zmizí a Alice ví, že to není náhoda.

Její bratr Will je následně shozen ze střechy a těžce poraněn tak, aby nemohl vypovídat a příběh se zamotává ještě víc.

Tato kniha je velmi čtivě napsaná, přes 300 stran se čte velmi lehce a jedná se vlastně o "odpočinkové" čtení.
Příběh je zajímavý, odehrávající se v Londýně, se zajímavými postavami.

Jediné mínus pro mě bylo to, že jsem už cca v polovině knihy věděla kdo je vrah... ale to už je asi deformace :)

eva3992
08.02.2020 3 z 5

Alice Quentin, londýnská psycholožka, která má napsat posudek na vraha, který bude propuštěn z vězení. Tím se dostane do víru děje, když začnou další vraždy….

Tato kniha má velký potenciál, bohužel nevyužitý. Tajemství hlavní hrdinky nám bylo prozrazeno v první kapitole a pak nám bylo několikrát opakováno, takže to přestalo být zajímavé a dále se s tím ani nepracovalo. To, že se Alice kolikrát chovala jako malé neposlušné dítě víc, než jako uznávaná psycholožka. A to, že čtenář může odhalit vraha poměrně brzy, ale ona, která by měla umět číst jeho chování, ho neodhalí…. To vše bylo až nudné.
Konec nebyl žádný závratný, chybělo nějaké pořádné vysvětlení. Navíc jste nalákáni na název knihy, ale žádné tajemství hřbitova se nedozvíte.
Četlo se to dobře, žádné komplikované postavy ani zápletky, ale celkově to byl průměr.

BlueFlameCat
17.08.2019 2 z 5

Nevím no,moc mě to nechytlo. Skoro až nuda.

vera4669
08.08.2019 3 z 5

Jak psal někdo níže - název knihy trochu zavádějící, žádné velké tajemství, kniha se četla dobře, škoda těch chyb, a že jich bylo. Hlavní hrdinka sympatická, konec trochu zklamal, žádný pořádný motiv, no za mě průměr, ale ráda si zkusím přečíst další, až bude

BlankaHill
11.07.2019 3 z 5

Celou dobu jsem byla absolutně pohlcena. Čte se bezvadně (až na vysoké množství chyb). Pro mě i super, že byla romantická linie, ale ten konec. Ne/vysvetleni motivu vraha srazi o 2-3hvezdy. Taková škoda.

Ronny97
03.07.2019 5 z 5

Jediné, co můžu vytknout, je obrovské množství chyb, za něž ale autorka nemůže, proto dávám 5 hvězdiček

Ceeca
21.06.2019 3 z 5

musím napsat: kniha byla tak nekomplikovaně jednoduše napsaná. Přesto čtivá, měla spád, bavila a měla překvapivej konec.

Dela111
20.03.2019 2 z 5

Tato série bohužel nebude pro mě. Příběh postrádá spád, napětí, dynamiku... Místo vyšetřování vražd sledujeme chování, myšlenkové pochody a fóbie hlavní hrdinky. Místy je to víc romantika než detektivka.
Na závěr ovšem přijde pecka. A ne, není to pachatel, ale motiv! Autorce se povedlo jedno z nejubožejších vysvětlení vrahova jednání jaké jsem kdy četla...
Autorku vidím jako nadanou pro romantický žánr, detektivky by měla nechat povolanějším autorům.

martina.tim
21.02.2019 3 z 5

První polovina byla skvělá. Vše odsýpalo a já byla ráda, že jsem narazila na knihu, kde nejsou hektolitry krve a scény, které jdou až na dřeň. Ale bohužel jaksi se to začalo postupem kazit. Nevadí mi v thrillerech a detektivkách nějaká romantická linka, ale tady mi přišla Alice jakoby vypila litr "modrého pramene" a jakoby z ničeho nic. Konec knížky byl zajímavý a určitě překvapivý a pro mně nečekaný, ale mohl být také lépe propracován. Každopádně nelituji přečtení někdy si určitě přečtu i druhý díl.

Štítky knihy

vraždy tajemství hřbitovy psychologické thrillery

Autorovy další knížky

Kate Rhodes
britská, 1964
2017  71%Tajemství hřbitova Crossbones
2022  60%Zátoka

Kniha Tajemství hřbitova Crossbones je v

Přečtených162x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených7x
Knihotéce126x
Chystám se číst88x
Chci si koupit21x