Aimée a Jaguár přehled

Aimée a Jaguár https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18733/aimee-a-jaguar-18733.jpg 5 46 46

Dokumentární kniha německé novinářky o lásce mezi Lilly, árijskou ženou, matkou čtyř synů, a Felice, Židovkou ukrývající se před Gestapem, v době druhé světové války. Napsáno podle skutečné události; kniha byla zfilmována.

Literatura světová Romány
Vydáno: , One Woman Press
Originální název:

Aimée & Jaguar , 2002


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Aimée a Jaguár. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (9)

Yorika
10.03.2020 4 z 5

Láska nebo už posedlost? Kdo ví? Každopádně Lilly a Felice jsou velmi nesourodý pár. Láska dokáže být šílená. Pokud se odehrává v nacistickém Německu a jedna z dívek je Židovka, tušíte, že to nemusí dopadnout dobře.
Uvítala jsem popis života ve válečném Berlíně.
Zajímavý příběh, o to cennější, že je pravdivý.

RMarkéta
04.06.2018 5 z 5

Dokumentární styl vyprávění příběhu mi vyhovoval, i když to děj malinko rozbijí. Mohla jsem si tak při čtení třídit myšlenky a informace o době, kdy se odehrál. Nejdříve jsem si mysela, že ji chce Felice jen využít pro svůj prospěch, tady vycestování z Německa. Byla to příšerná doba. Dokázala bych ji pochopit. Mě by to nevadilo. Příběh je opravdu hodně emotivní. Přestože příběh znám skrz na skrz, tak pokaždé dojdu k pasážím, kde musím přestat číst, pro uslzené oči nevidím a když si prohlédnu fotografie umístěné v zadní části knihy a čtu utržky korespondence, tak brečm zase. Film taky není špatný, ale kniha je o sto procent lepší, tak nějak mnohem lidštější a autentičtější. Tuto knihu jsem sháněla deset let a pak jsem si ji jednoho krásného dne v roce 2016 nadělila k narozkám. Nedám na ni dopustit. Střežím ji jako oko v hlavě. Je to můj největší úlovek a taky ukázka mojí trpělivosti. Není možné zapomenout na člověka, kterého opravdu milujeme.


Měňavka
27.02.2018 5 z 5

Kniha by se mi líbila více kdyby byla sepsána jako jednolitý příběh. Dokumentární sloh mě nutil neustále přemýšlet a skládat si fakta dohromady,abych se v tom zorientovala, což mi není moc blízké.Nicméně samotný příběh je velice emotivní, poutavý a chytá za srdce tím, jak je svět někdy krutý. Doporučuji!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Aimée a Jaguár v seznamech

v Přečtených64x
ve Čtenářské výzvě9x
v Doporučených10x
v Knihotéce15x
v Chystám se číst64x
v Chci si koupit13x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

druhá světová válka (1939–1945) homosexualita láska lesby, lesbismus

Autorovy knížky

Erica Fischer
rakouská, 1943
2003  90%Aimée a Jaguár