650 let obce Hrušky přehled

650 let obce Hrušky https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391732/bmid_650-let-obce-hrusky-P8u-391732.jpg 5 2 2

Kniha širšího autorského kolektivu z řad občanů obce Hrušky (okr. Břeclav) pod vedením Jaroslava Čecha. Obsahuje řadu cenných historických fotografií a dalších materiálů, vzpomínky obyvatel obce i fotografie a texty o současnosti – rozvoj obce, spolkový život, krajina, přírodní zajímavosti, archeologické nálezy atd. Knihu jistě ocení nejen obyvatelé Hrušek, ale i okolních obcí a dalších milovníků krásné jižní Moravy.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize 650 let obce Hrušky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

BabaJaga11
30.06.2020 5 z 5

Historie i současnost obce, která je mým domovem. Krásné fotografie – kroje, vinné sklepy, širá pole, západy slunce, vinohrady. Staré fotky z rodinných archivů. Byla to spousta práce. Většina občanů ve svém civilním povolání nepíše knihy ani články do novin, a tak jejich texty musel editor J. Čech tu více, tu méně "učesat". Myslím, že si docela máknul – ale nebylo to poprvé, co spolupracoval s amatérskými tvůrci textů a autoři si pochvalovali jeho nekonečnou trpělivost.

Malinko jsem taky přispěla, tématem botanickým. Když pan Čech uviděl rozsah mého textu, zalekl se. To se prý musí zkrátit. "No jo, mně ale zkracování moc nejde", opáčila jsem. Dostalo se mi ujištění, že to nebude problém, on si z toho něco vybere. Po nějaké době se ozval, s tím, že když si text přečetl, rozhodl se ho nezkracovat. Prý mu vše připadá zajímavé a byla by škoda to vymazat. Pro mě jsou podobná slova od člověka z jiného oboru tím nejvyšším vyznamenáním. Kdysi, ještě jako dítě, jsem hltala všechny přírodovědné populárně naučné knihy. Později jsem si začala uvědomovat, jak je to krásné, že je někdo napsal a já mám možnost dozvědět se spoustu úžasných věcí. O to víc mě těší, když se o úžasném dění v přírodě kolem nás mohou lidé něco dozvědět i ode mě.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha 650 let obce Hrušky v seznamech

v Přečtených2x
v Doporučených2x
v Knihotéce1x