vlkodlaq vlkodlaq oblíbené citáty

☰ menu

Když se probudíte v den, o kterém náhodou víte, že je to středa, a všechno kolem připomíná neděli, začnete tušit, že něco není v pořádku. (Den Trifidů)
John Wyndham Parkes Lucas Beynon Harris

Jak mám vědět, které náboženství je to pravé? uvažoval, jenom to, že někdo vyznává jistou víru, ještě nemusí nutně znamenat, že je to ta správná cesta… Možná žádné náboženství neobsahuje všechny pravdy světa. Možná každé náboženství zahrnuje pouze útržky pravdy a naší povinností je ty úlomky rozpoznat a spojit je dohromady. Nebo možná mají pravdu elfové a neexistují žádní bohové. Ale jak mohu vědět něco takového s jistotou? (Brisingr)
Christopher Paolini

"...pokud bohové existují, byli dobrými strážci Alagaësie? Smrt, nemoc, chudoba, krutovláda a mnohá další neštěstí zamořují zemi. Pokud je tohle dílo božských bytostí, pak bychom se proti nim měli vzbouřit a svrhnout je, a ne jim vzdávat úctu, poslušnost a vážnost.“ (Eldest)
Christopher Paolini

"Co je potom pravda?" "Pravda," odvětil klidným hlasem Samson Medák," je dcera času." "Počatá," dodal Šarlej," v náhodném a krátkodobém vztahu se shodou okolností."
Andrzej Sapkowski

"A já si zase myslím, ... že všechno zlo tohoto světa pochází z myšlení. Zvláště, když se myslet pokoušejí lidé, kteří k tomu nemají žádné předpoklady." (Narrenturm)
Andrzej Sapkowski

Vždycky je snazší nenávidět někoho jiného než sebe.
Jiří Kulhánek

Pamatuj, že ze všech možností musíš vždycky předpokládat tu nejhorší. Pak můžeš být maximálně příjemně překvapen.
Jiří Kulhánek

Mrtví se obvykle nesmějí.
Jiří Kulhánek

Jsou chvíle, kdy si připadám tvrdý jako skála, neporazitelný a nezničitelný. Obvykle mezi třetím a čtvrtým pohárem dobrého vína. (Na ostřích čepelí)
Miroslav Žamboch

Hrdinství je stav ducha, kdy se chlapci mění v muže. A muži v mrtvoly. Obvykle zcela zbytečně.
Jiří Kulhánek

Usmál jsem se a urousaná kočka, která mě sledovala z pomlácené popelnice, padla na záda a nohy se jí zkroutily v křeči. Můj úsměv se stále zlepšuje - je to hezká vlastnost, umět řešit problémy s úsměvem.
Jiří Kulhánek

..."Co Marseille?" řekl jsem. "Ale tam letíme normálně! to nás nemusíte unášet!" zvedl kapitán obočí. "Aspoň vidíte, jak jsem zákeřnej"
Jiří Kulhánek

Ukradnete sto tolarů a jste malý zlodějíček. Ukradnete statisíce a víc a jste buď vláda, nebo hrdina.
Terry Pratchett

Čeština je krásná řeč. Ona má obrovskou plejádu slov pro obyčejný věci. Třeba kulaťoučké jablíčko. To neřeknete jinou řečí. Angličan musí říct “a litte round apple“, malé kulaté jablko…. Tomu přece chybí barva i vůně.
Jan Werich

Nic tak neodhaluje charakter lidí jako to, čemu se vysmívají.
Johann Wolfgang Goethe

Čtenář prožije tisíc životů, než zemře. Člověk, jenž nikdy nečte, prožije jen jeden.
George R. R. Martin

Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.
J. R. R. Tolkien

Žít, to je nejvzácnější věc na světě, neboť většina lidí jenom existuje.
Oscar Wilde