spikem spikem oblíbené citáty

☰ menu

Člověk si vždycky tvoří tak velký a obsažný svět, jaký právě stačí obsáhnouti.“
Josef Čapek

Člověk by měl o všem vědět něco a o něčem všechno.
Karel Čapek

Děsím se davu, je nejkrutější a nejhloupější ze všech přírodních živlů.
Karel Čapek

Tehdy mi můj život připadal takový jaksi příliš sevřený a možná, že musíme všechno rozbít, abychom ze sebe udělali něco lepšího. (Klub rváčů)
Chuck Palahniuk

Pracujeme v práci, která nás ničí, abychom si kupovali věci, které nepotřebujeme, protože chceme ohromit lidi, kterými pohrdáme. (Klub rváčů)
Chuck Palahniuk

Tady platí klasická rovnice: Vědění = síla = energie = hmota = množství. Skutečně dobré knihkupectví není vlastně nic jiného než vylepšená černá díra, která umí číst.
Terry Pratchett

Prázdno v duši se nedá zaplnit ani všemi věcmi světa. - Láska a smetí
Ivan Klíma

Když zemřete, první věc, kterou ztratíte, je váš život. Hned po něm jsou to vaše iluze.
Terry Pratchett

Dnes se všichni starají o svoje osobní zóny bezpečí, lidi nechtějí být konfrontování, nechtějí objevovat, jak silní ve skutečnosti jsou. A nikdy na to nepřijdou, pokud se budou pořád dožadovat bezpečí a pohodlí.
Chuck Palahniuk

Ať nikdy nejsem kompletní. Ať nikdy nejsem spokojený. Ať nikdy nejsem dokonalý. Vysvoboď mě, Tylere, od dokonalosti a kompletnosti. (Klub rváčů)
Chuck Palahniuk

A pak jste uvěznění v rozkošném hnízdečku a je z vás majetek těch věcí které bývaly vaším majetkem.
Chuck Palahniuk

Odvážit se ztratit sám sebe, aby ses pokud možno znovu našel, a mít k tomu nezbytnou odvahu, protože si nikdy nemůžeš být jistý. Jestli se znovu vynoříš. Poté, co jsi spadl. Ten beztížný okamžik! A odvážíš se vlastně být tím, kým se staneš, koho jsi předem neznal?
Per Petterson