Reina Reina oblíbené citáty

☰ menu

Nikdy se nesmím stát tak závislá na muži, abych si nedokázala sama klestit cestu životem, bez ohledu na to, jak kruté rány život uštědří. (Květy z půdy s.96)
Virginia Cleo Andrews

Manželství je království dvou, třetí tam nemá co dělat.
Henrik Ibsen

Když umřel Kizuki, naučila mě jeho smrt jednu věc. Pravdu, která se stala - nebo to tak aspoň vypadalo - nedílnou částí mne samého. Zněla takhle: "Smrt není opak života. Smrt už je v našem životě skrytá." Snad je to tak. Zatímco žijeme, narůstá v nás smrt. Ale to je jen jedna část pravdy, kterou si musíme osvojit. Naočina smrt mě naučila něco jiného. Že totiž žádná pravda nemůže vyléčit bolest ze ztráty milovaného člověka. Žádná pravda, žádná upřímnost, žádná síla ani laskavost nemůže takovou bolest vyhojit. Můžeme ji přetrpět a něco si z ní odnést. Ale ani to nás neochrání před dalším utrpením, jež může přijít.
Haruki Murakami

Všechny dospívající dívky by nejraději ze všeho trávily život v koupelně.
Betty MacDonald

Můj výkon se podobal šrapnelu - nejlepší tam, kde nezasáhl.
Betty MacDonald

Jediní normální jsme tady totiž my. A víš proč? Protože my o sobě víme, že jsme blázni.
Haruki Murakami

Všichni ustavičně ztrácíme něco důležitého … Důležité šance a možnosti, city, které se nedají ničím nahradit. To už je jeden ze smyslů lidské existence. Ale někde ve svých hlavách, aspoň já myslím, že v hlavách, máme každý takový malý pokojík, kam ukládáme vzpomínky na všecky ty ztracené věci. Takovou nějakou místnost s regály, jako máme tady v knihovně. A v jednom kuse vyplňujeme katalogizační lístky, abychom se ve své vlastní mysli ještě vůbec vyznali. Musíme v té místnosti zametat, větrat, vyměňovat květinám vodu. Jinými slovy: žiješ pak na věky ve své osobní knihovně.
Haruki Murakami