potika potika oblíbené citáty

☰ menu

K samotě neodsuzují člověka nepřátelé, ale kamarádi.
Milan Kundera

... Prostý a jasný. Ale co je to prostý a jasný? Je to všechno o tom, aby člověk byl takový, jaký je, nestyděl se chtít to, co chce, a toužit po tom, po čem touží. Lidé bývají otroky předpisů. Někdo jim řekl, že mají být takoví a takoví, a oni se snaží takovými být a do smrti se sami o sobě nedovědí, kdo byli a kdo jsou. Nejsou pak nikým a ničím, jednají podvojně, nejasně, zmateně. Člověk především musí mít odvahu být sám sebou. (Žert)
Milan Kundera

Jediný recept na život je brát všechno, jak to přijde, a pokoušet se s tím vyrovnat, jak nejlíp dokážeš. A doufat, že budeš mít taky trochu kliku. Jednat tak správně, jak dokážeš - jak ti to ten hloupej zatracenej svět dovolí....
Anton Myrer

Bože, dej mi klid, abych přijímal věci, které změnit nemohu, odvahu, abych měnil věci, které měnit mohu, a moudrost, abych je uměl od sebe odlišit.
Arthur Miller

Ale dobře jsem věděla, že jak se člověk rozhodne prezentovat se světu, se vůbec nemusí shodovat s tím, jaký je uvnitř. - Život po tobě
Jojo Moyes

Základní pravidlo člověka,který chce přežít neštěstí,je přijmout,co se stalo. A snažit se vyjít s tím,co je. Nemá smysl se litovat,nemá smysl činit si výčitky,podléhat beznaději,vzdávat se.. Umění přežít začíná a končí stavem mysli.
Richard Stanley Francis

Věk s moudrostí nemá nic společného. (Souboj v letu)
Richard Stanley Francis

Každý řetěz je silný jen tak, jak je silný jeho nejslabší článek. (J. Watson – Údolí strachu)
Arthur Conan Doyle

Ten, kdo čte, žije s každou další knihou život navíc. Kdo nečte, má jen ten svůj.
Oscar Wilde

Neexistují žádná dobrá ani zlá znamení. Osud nevysílá posly.
Oscar Wilde