Nightlock Nightlock oblíbené citáty

☰ menu

Je podstatou netvorů, že sami sebe za netvory nepovažují. Vždyť to znáš, drak přistane ve vesnici, začne požírat panny, ale když místní začnou ječet: „Netvor!“, ohlédne se dozadu.
Laini Taylor

Člověk, který utíká před tím, čeho se bojí, někdy shledá, že si k tomu jen zkrátil cestu. (Húrinovy děti)
J. R. R. Tolkien

Pokoušel jsem se Kraj zachránit, a nakonec zachráněn byl - ale ne pro mne. Tohle se stává často, Same, když jsou důležité věci v nebezpečí - někdo se jich musí vzdát, musí je ztratit, aby ostatním zůstaly. (Frodo, Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

Pamatujme, že zrádce může někdy zradit i sebe samého a vykonat dobro, které nezamýšlel -Gandalf
J. R. R. Tolkien

Nám nepřísluší zvládnout všechny temné síly světa a všechny zvraty historie. Musíme ale udělat, co můžeme, pro dobro let, do nichž jsme vrženi, vykořeňovat zlo na polích, která známe, aby ti, kdo přijdou po nás, mohli obdělávat čistou zemi. Jaké počasí budou mít, o tom nerozhodneme... (Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

Máte odvahu i moudrost, sloučené ve správném poměru. Kdyby si víc našinců dovedlo cenit jídlo a veselí a zpěv nad nahromaděné zlato, svět by byl radostnější. (Thorin Pavéza, Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky)
J. R. R. Tolkien

Tři prsteny pro krále elfů pod nebem, Sedm vládcům trpaslíků v síních z kamene, Devět mužům: každý je k smrti odsouzen, Jeden pro Temného pána, jenž dlí na trůně v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem. Jeden prsten vládne všem, Jeden jim všem káže, Jeden všechny přivede, do temnoty sváže v zemi Mordor, kde se snoubí šero se šerem.
J. R. R. Tolkien

Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.
J. R. R. Tolkien

Jsme tady obyčejní pokojní lidičkové a na žádná dobrodružství nemáme ani pomyšlení. Je s nimi jen protivný rozruch a nepohodlí! Zdržují jednoho od oběda! Nedovedu si představit, co na nich kdo vidí. (Bilbo, Hobit)
J. R. R. Tolkien

Hezký je ten, kdo hezky koná. (Společenstvo prstenu)
J. R. R. Tolkien

„Neříkám neplačte, protože ne všechny slzy jsou ke škodě.“ (Gandalf, Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

"Rád bych, kdyby se to nebylo stalo za mých časů..." (Frodo) "Já taky... Ale my o tom nerozhodujeme. Rozhodovat můžeme jen o tom, co udělat s časem, který nám byl dán..." (Gandalf) Společenstvo prstenu
J. R. R. Tolkien

" Smrt je jen další cesta, kterou musíme jít."(Gandalf, Návrat krále)
J. R. R. Tolkien

Čím jsi starší, tím hůř se ti smiřuje s tím, že svět není takový, jak sis myslel. (Thorovo kladivo)
Rick Riordan

To, co nejvíc přeju lidstvu, není mír, pohodlí ani radost. Přeju mu to, abychom pokaždé, když jsme svědky něčí smrti, my všichni uvnitř maličko umřeli. Protože jen bolest empatie zaručí, že zůstaneme lidmi. Žádná verze Boha nám nepomůže, jestli to někdy ztratíme. - Faraday
Neal Shusterman

Jednoho dne potkáš chlapce, který se naučí znát, jakou květinu máš nejraději, jakou písničku máš nejraději, která sladkost je tvá nejoblíbenější. A pak nebude záležet na tom, jestli bude třeba chudý a nebude ti to všechno moct dát, protože si dal práci poznat tě lépe než kdokoliv jiný. Jenom takový chlapec si získá tvé srdce.
Leigh Bardugo

Když si každý myslí, že jsi zrůda, nemusíš se obtěžovat všechny ty zrůdnosti páchat -Kaz
Leigh Bardugo

„Jsem podnikatel. Nic víc, nic míň." „Jsi zloděj, Kazi." „Neřekl jsem to snad právě?" - Kaz Brekker (Šest vran)
Leigh Bardugo

,,Žádný slzy. Žádný funus." - Šest vran
Leigh Bardugo

Příbuzenstvem - stejně jako arzenikem - se člověk nejlépe otráví v malých dávkách. - Dash a Lily
David Levithan

A přitom bych místo toho mohla sedět doma ve starém křesle a zabývat se zabývat myšlenkami brilantních myslitelů. mé životní lásky se mnou přece už jsou a já si užívám každého okamžiku s nimi. Po jejich boku řeším kriminální případy pomocí techniky porovnávání otisků prstů. Ty jsou totiž u každého člověka tak jedinečné jako sněhové vločky. Dobývám města tak, že postavím dřevěného koně a schovám se v jeho útrobách . Sleduji literární diskurzy a historické převyprávění, studuju člověka, jako mysl i duši. Absolvovala jsem cestu kolem světa za osmdesát dní, naučila se, jak se staví letadla, složila melodii, vyvolala válku.
Lin Rina

Kéž by byl život jen kniha. Knížku může člověk otevřít jednoduše na poslední stránce a podívat se, jak to skončí - jestli se všechno zhroutí, nebo se to přece jen nakonec zase spraví. Co bych jen dala za to, abych znala konec svého příběhu. Abych věděla, co teď bude následovat.
Lin Rina

Buďme upřímní. Ženám se sice říká slabé pohlaví, ale jsou zkázou každého muže. Ať už chce, nebo nechce. - Thomas Reed, Kroniky prachu
Lin Rina

Země víl může být překrásná, ale její krása je jako mršina zlatého jelena, v jehož útrobách se hemží červi a co nevidět se vyřinou z těla ven. (Krutý princ)
Holly Black

Hezké věci se v pohádkách nestávají. A když ano, stane se vzápětí něco zlého, jinak by to bylo nudné a nikdo by takový příběh nečetl.
Holly Black

Ne každá síla je velkolepá a okázalá. -Hestia (Poslední z bohů)
Rick Riordan

Se zlem se bojuje lehce. S nerozumem… je to moc těžké. (Athéna, Prokletí Titánů)
Rick Riordan

Přivodil jsem ti osud hrdiny a osud hrdiny není nikdy šťastný. Vždycky je jen tragický. (Poseidon, Zloděj blesku)
Rick Riordan

,,Je rozdíl mezi pýchou a hrdostí, ač se obě tato slova často užívají. ...Hrdý člověk nemusí být ještě pyšný. Hrdost se týká spíš toho, co si sami o sobě myslíme, pýcha toho, co si přejeme, aby si o nás mysleli druzí.´´ (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

Nejlepší knihy nevyprávějí o tom, o čem jste nikdy dřív nepřemýšleli. Vyprávějí o tom, o čem přemýšlíte neustále, akorát vás nikdy nenapadlo, že o tom přemýšlí i někdo jiný. - Všichni jsme hleděli vzhůru
Tommy Wallach

Je podle vás lepší selhat v něčem, co skutečně stojí za to, nebo uspět v něčem, co nemá žádný smysl? - Všichni jsme hleděli vzhůru
Tommy Wallach

Necítím žádnou loajalitu k nestvůrám, jež si říkají lidské bytosti, a pohrdám sama sebou, protože k nim patřím. (Hunger Games: Síla vzdoru)
Suzanne Collins

Nejprve jeden člověk, pak druhý a vzápětí takřka všichni ve shromážděném davu tisknou tři prostřední prsty levé ruky ke rtům a pak je vztahují ke mně. Je to staré a vzácně používané gesto našeho kraje, jež lze občas spatřil na pohřbech. Představuje vyjádření díků a obdiv a užívá se při rozloučení s někým, koho milujeme. - Aréna smrti
Suzanne Collins

Nemám pocit, že bychom se měli snažit vyrovnat se předkům. Stačí se podívat, jaký odkaz nám zanechali: války a poškozenou planetu. Očividně jim bylo jedno, co se stane s generacemi, které přijdou po nich. - Síla vzdoru
Suzanne Collins

Žijeme v tom sladkém období, kdy se všichni shodují na tom, že se nedávné hrůzy nesmějí nikdy opakovat. Kolektivní vědomí má ale obvykle krátkou paměť. Jsme vrtkavé, pošetilé bytosti s výjimečným darem ničit samy sebe. (Hunger Games: Síla vzdoru)
Suzanne Collins

Mé srdce se přidalo k Tisíceru, neboť můj přítel dnes přestal běhat.
Richard Adams

A ty si myslíš, že mrtví, které jsme milovali, nás někdy mohou doopravdy opustit? - H. P. a vězeň z Azkabanu
Joanne Rowling

O tom, jací doopravdy jsme, mnohem více než naše schopnosti vypovídá to, co si sami zvolíme..
Joanne Rowling

Je tolik možností, jak být v tomhle světě odvážný. Odvaha někdy znamená položit život za něco důležitějšího, nebo za někoho jiného. Odvážný člověk se ve jménu vyššího zájmu někdy musí vzdát všeho, co dosud poznal, všech, které miloval. Ale někdy ne. Odvaha někdy znamená snášet bolest se zatnutými zuby a odžít si každý další den, který člověka dělí od lepšího života.
Veronica Roth

Zjistila jsem, že lidé nejsou nic než vrstvy naskládané tajemství naskládané na sebe. Máte pocit, že je znáte, že jim rozumíte, ale jejich skutečné pohnutky zůstávají skryté, uzamčené v jejich srdcích. A tak nikoho nikdy skutečně nepoznáte, i když se někomu občas rozhodnete věřit. (Aliance)
Veronica Roth