MikeDV3 MikeDV3 oblíbené citáty

☰ menu

Stay awesome and dream big!
Bronislav Sobotka

Možná jste si toho nevšiml, ale život prostě není fér.
Joanne Rowling

Vzpomínám si, že jsem v té době také věřil, že detailista je zubní lékař a že kurva je hodně vysoká žena. Zkurvysyn se potom výborně hodil na basketbalistu. Když je vám šest, tak vám většina losovacích míčků prostě ještě poletuje po osudí.
Stephen King

Založením jsem romanopisec, to připouštím, a mám zalíbení v dlouhých románech, které umožní jak spisovateli, tak čtenáři ponořit se do příběhu natolik, že se z fikce stává téměř skutečný svět. Když má taková tlustá kniha úspěch, nedojde mezi spisovatelem a čtenářem jen k flirtu — oni spolu uzavřou sňatek… Je však třeba něco říct o kratším, intenzivnějším prožitku. Může být osvěžující, někdy i šokující, jako valčík s cizincem, kterého už nikdy neuvidíte, nebo polibek ve tmě či krásná kuriozitka vyložená na laciném ubrusu v pouličním bazaru.
Stephen King

Vždycky jsem zvědavý a otevřený průzkumům, co nový formát dokáže udělat se starým dílem. A knižní vydání je nedotknutelné, neměnné. Takže vlastně není co riskovat, ne? Proto obvykle říkám "ano" na spoustu filmových nabídek. Některé věci dopadnou nejspíš blbě, ale koho to vlastně zajímá? Čtenáři se vždycky můžou vrátit ke knihám, které blbě nedopadly.
Stephen King

Když už naše rodina trpí fyzickým onemocněním, nesmíme si připustit žádné problémy psychického rázu.
Jane Hawking

Samota. Ano, to je to klíčové slovo, nejhorší v anglickém jazyce. Vražda se mu nevyrovná a peklo je jen chudým synonymem.
Stephen King

,, Dám si zabijáka do pusy, ale nedovolím mu zabíjet.'' ( Hvězdy nám nepřály)
John Green

Děti se bojí, že jsou na světě příšery. Dospělí se bojí, že žádné příšery nejsou- že svět je jen skládačka lidí s podělaným životem a s dobrými i špatnými vlastnostmi. (Mrchožrout)
Jack Heath

Němci byli pro mě opravdovou záhadou. Jaká ztráta času a námahy. Copak stálo vůbec za to takovému nuznému krutému světu vládnout? (Nabarvené ptáče)
Jerzy Kosiński

Jsou věci, o nichž víte, že jste měli spíš umřít, než je vidět. Já se díval a viděl je. (Dívka od vedle)
Dallas William Mayr

Dostal jsem dopisy od šesti různých lidí. Jeden byl z Austrálie, jeden z Německa a další pro změnu z Anglie, ale všichni psali stejně: „Vaši knihu CESTA jsem vzal do ruky po večeři a skončil až druhý den ve tři čtvrtě na čtyři ráno a pak jsem vstal z postele, šel nahoru, vzbudil děti a prostě jsem seděl na posteli a držel je v náručí.“
Cormac McCarthy

Svoboda znamená svobodně prohlásit, že dvě a dvě jsou čtyři. Jestliže toto je dáno, všechno ostatní z toho vyplyne.
Eric Arthur Blair

Nejlepší knihy jsou takové, které člověku říkají, co už sám ví.
Eric Arthur Blair

Bible nepřišla z nebe faxem, Bibli napsal člověk...
Dan Brown

Nejhorší je, když se cítíte sami, ačkoli jste mezi lidmi. (Alex Rider- Akademie Point Blanc)
Anthony Horowitz

Sheldon vyroloval poslední list z psacího stroje a načmáral na něj perem slovo, které každý spisovatel zároveň nejvíce miluje i nenávidí: Konec. Misery
Stephen King

Pokud nemáte čas na čtení, nemáte čas (nebo prostředky) na psaní. Jednoduché.
Stephen King

Člověk vyroste, dospěje a nezbývá mu než si zvyknout, že život pro něj přichystal mnohem míň, než v kolik doufal, že automat na sny má na sobě velkou ceduli s nápisem MIMO PROVOZ.
Stephen King

Nestačí pouze prodlévat ve snách a zapomenout žít.
Joanne Rowling

To se tu mám dřít, když se tu každý jen fláká? Ba ne, člověk v tom nakonec jede taky. Na učení se zapomene, a je to. Fláká se taky a má pokoj.
Ed McBain

možná neexistují dobří a špatní kamarádi, možná existují prostě jen kamarádi, lidé, kteří za vámi stojí a když je vám nejhůř a kteří vám pomáhají překonávat samotu. A pro ně asi stojí za to mít strach, doufat a žít. A možná také i za ně zemřít, když je to třeba. Žádní špatní kamarádi jen lidé, které chcete, s nimiž potřebujete být lidé, kteří se zabydlí ve vašem srdci
Stephen King

"uprostřed zasranýho života nás potká zasraná smrt", Právo nálezce
Stephen King

Já oproti tomu vidím humor skoro ve všem. Ten humor je zde černý, ale podle mého názoru je to často ten nejlepší druh. Protože - chápete - když jde o smrt, co můžete dělat než se smát? (Bazar zlých snů)
Stephen King

Rozdíly v řeči a ve zvyklostech neznamenají vůbec nic, budeme-li mít stejné cíle a otevřená srdce.
Joanne Rowling

Jsem pomalý čtenář, ale většinou se dostanu za rok přes sedmdesát nebo osmdesát knih, většinou beletrie. Nečtu je, abych studoval řemeslo, ale protože mě to baví.
Stephen King

Cesta do pekla je dlážděna příslovci.
Stephen King

...třicátnice, která očividně znala pouze dvě emocionální rozpoložení, Vzteklá a Pořádně nasraná...
Stephen King

Dobré knihy neprozradí všechna svá tajemství najednou.
Stephen King

Zastávám názor, že masturbace je nejdůležitější adaptační schopností lidského druhu. Přímo úhelným kamenem naší technologické civilizace. Naše ruce se vyvinuly tak, aby dokázaly uchopit nástroje, o tom není sporu – včetně našich vlastních. Víte, myslitelé, vynálezci a vědci jsou obvykle geeky a geekové mají větší problém si vrznout než kdo jiný. ANORAKŮV ALMANACH
Ernest Cline

Ať si bůh sežene vlastní kočku.
Stephen King

Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.
Jan Werich

V dokonalém světě by všechny matky své děti chtěly a cizí lidé by otevírali domy nemilovaným. V dokonalém světě by všechno bylo buď černé nebo bílé, správné nebo špatné, a všichni by poznali rozdíl. Jenže tento svět není dokonalý. Potíž je s lidmi, kteří si myslí, že je.
Neal Shusterman

Kdyby víc lidí darovalo orgány, k rozpojování by nikdy nedošlo. (Admirál, Bez šance)
Neal Shusterman

„Máme právo si vybrat, co bude s naším tělem! - Connor, Bez šance
Neal Shusterman

Zvědavost není žádný hřích. Měli bychom jí ovšem dávat průchod jen opatrně.
Joanne Rowling

Jsou věci, které musíte prožít společně, abyste toho druhého začali mít rádi.
Joanne Rowling

Humor je solí života. Kdo je dobře prosolený, dlouho vydrží.
Karel Čapek

Není nic rozdílnějšího než válka a mír. (Americký sniper)
Chris Kyle

Myslím, že děti se můžou dostat do potíží, protože jsou zvědavé - a když tuto jejich zvědavost neuspokojíte, můžou nastat problémy. A tak je lepší jim vše vysvětlit, ještě když jsou malé. (Americký sniper)
Chris Kyle