Kiksa16 Kiksa16 oblíbené citáty

☰ menu

Říká se, že nemáš soudit knihu podle obálky, ale co když už ses začetla a na obálku se zatím nepodívala? A když se ti to uvnitř knihy fakt líbí? Než ji zaklapneš, věříš tomu, že se ti bude líbit i obálka. Protože kdo by chtěl mít doma na poličce úžasnou knížku schovanou pod příšernou obálkou?
Colleen Hoover

Nikdy nenajdeš sama sebe, když se předtím ztratíš v někom jiném.
Colleen Hoover

Když se zamiluješ, úplně tě to vyděsí. A změní se ti priority. Nebudeš myslet na sebe a vlastní štěstí. Budeš myslet jen na toho druhého člověka a na to, jak uděláš cokoli, aby byl šťastný. I kdyby to znamenalo, že kvůli němu obětuješ vlastní štěstí a necháš ho odejít. To je láska. Láska je oběť.
Colleen Hoover

Když ses mě vloni dotýkal ty, připadala jsem si... hezká. Jako bych ani neměla žádný jizvy. Nebo... ne, to jsem se vyjádřila špatně. Díky tobě jsem měla pocit, že ty jizvy jsou součástí toho, proč jsem hezká...
Colleen Hoover

Když někoho miluješ, nebereš si do života jen jeho, ale taky všechny lidi, který miluje on.
Colleen Hoover

Jenže tenhle byt byl až moc pohodlný, a když chce člověk přijít na to, co se životem, pohodlí se mu může plést nešikovně pod nohy. Nejvíc toho dosáhne, když musí bojovat s nepohodlím a tvrdě makat.
Colleen Hoover

Fallon, už spolu chodíme dvě hodiny. Dokážu v tobě číst jako v knížce, a zrovna teď je mi jasný, že je to zatraceně erotická knížka.
Colleen Hoover

Ano, máš jizvy. Ale kdo vidí ty jizvy víc než tebe, ten si tě nezaslouží. Doufám, že si to budeš pamatovat a že tomu budeš věřit. Tělo je jen obal pro ty pravé dary uvnitř. A ty jich máš tolik. Obětavost, laskavost, soucit. Všechno, na čem záleží.
Colleen Hoover

Skutečné manželství je zvláštní směs lásky, přátelství, smyslnosti a úcty.
André Maurois

Ženy mají pozoruhodný smysl pro mravnost, jestliže nemilují, a téměř žádný, jestliže milují. U mužů je to naopak. Nestojí-li o ženu, počíná si bez všech skrupulí. Záleží-li mu však na ní, obklopí jí mravním řádem, podle kterého by mohli žít leda andělé
André Maurois

Povinností přítele je uhádnout starost druhého a vyjít mu vstříc dříve,než byl o to požádán.
André Maurois

Láska umírá jakmile nalezneme protivenství. Její pravou podstatou je volnost.
André Maurois

Chcete-li být šťastny s mužem, musíte mít pro něho spoustu pochopení a trošku lásky. Chcete-li být šťastni s ženou, musíte ji zahrnout spoustou lásky a vůbec se nesnažit o pochopení.
André Maurois

Četba dobré knihy je ustavičný dialog, při kterém nás kniha oslovuje a naše duše odpovídá.
André Maurois

Člověk není pouhý organismus, ale nositel absolutních hodnot. V tomto titulu je posvátný, ať jsou jeho věk, jeho pohlaví, jeho rasa, jeho barva, jeho národnost jakékoliv.
André Maurois

Co jsi pro ženu udělal, na to může zapomenout, ale nikdy nezapomene na to, co jsi pro ni neudělal.
André Maurois

,,Je rozdíl mezi pýchou a hrdostí, ač se obě tato slova často užívají. ...Hrdý člověk nemusí být ještě pyšný. Hrdost se týká spíš toho, co si sami o sobě myslíme, pýcha toho, co si přejeme, aby si o nás mysleli druzí.´´ (Pýcha a předsudek)
Jane Austen

Slyšíme slova, ale většinu času doopravdy neposloucháme. Někdy si už předem uděláš názor na to, co ti chce ten druhý říct, takže ho ani nechceš vyslechnout. Nebo ho sice necháš mluvit, ale slyšíš jeho slova přes filtr té svojí představy a ona pak lezou z druhé strany ven úplně překroucená a zkomolená. Každý by měl slyšet to, co druhý říká, přesně tak, jak to říká.
Theodoric F. Addair

Láska je velký mistr. Učí nás být tím, čím jsme nikdy nebyli. Zahání překážky naší povahy a její náhlé účinky vypadají jako zázraky. Z lakomce činí rázem rozmařilce, ze zbabělce statečného a drsného činí uhlazeným. Zbystřuje rázem i nesmutnější duši a dodává i nejprostšímu ducha.
Jean-Baptiste Poquelin

Láska znamená pro ženu mnohem víc než pro muže. Pro ni znamená všecko.
Jean-Baptiste Poquelin

Odmítne-li žena tvoji lásku a nabídne ti přátelství, nepovažuj to za rozchod. Znamená to, že chce postupovat podle pořadí.
Jean-Baptiste Poquelin

Smrt je lékem, který najdeme, kdy chceme, ale máme ho užívat co nejpozději.
Jean-Baptiste Poquelin

V slovech jest jeden muž jako druhý! Teprve skutky jediné odhalí rozdíl, který jest mezi vámi.
Jean-Baptiste Poquelin

Ze všeho, co je věčné, je láska nejkratší.
Jean-Baptiste Poquelin

Člověk pociťuje neobyčejnou rozkoš, podmaní-li si sterými pozornostmi srdce mladé krásky a vidí-li denně nové pokroky. Ale jakmile je člověk jednou pánem, už jí nemá co říci, ani co přáti, všechna krása vášně je pryč.
Jean-Baptiste Poquelin

Člověk nevykoná všecko, co si umíní a cesta od úmyslu k činu je dlouhá.
Jean-Baptiste Poquelin

Bystrá žena je ve lstivosti čert a jakmile pronese rozsudek nad naší ctí, je s námi konec.
Jean-Baptiste Poquelin

Brát si jiného za vzor, to ještě neznamená kašlat a plivat jako on.
Jean-Baptiste Poquelin

Žal malých trhá srdce velkým vždy. (Kuře melancholik)
Josef Karel Šlejhar

Zapiš si za uši, že i když si k čurání musím dřepnout, moje kazajka je podšitá vlkem, a ne zajícem! - Zaklínač V.
Andrzej Sapkowski

Zaklínač zavrtěl hlavou. Nebylo to poprvé, co pro něj měřítka, podle nichž ženy posuzovaly mužskou přitažlivost, zůstávala záhadou. (Meč osudu)
Andrzej Sapkowski

Vzpírat se osudu je stejně nebezpečné jako odevzdat se do jeho rukou. - Zaklínač II.
Andrzej Sapkowski

Věříš tomu, že lidé, kteří jsou si určeni osudem, se vždy setkají? - Zaklínač II.
Andrzej Sapkowski

Učení ještě nikdy nikomu neublížilo. Teda skoro nikdy a skoro nikomu. - Zaklínač VII.
Andrzej Sapkowski

Typický zaklínač, umře, pak zase ožije, nikdo o něm pět let neslyší a pak se přijde zeptat, jestli se něco nestalo. -Zoltan
Andrzej Sapkowski

Být neutrální neznamená být lhostejný a bezcitný. Není třeba zabíjet v sobě city. Stačí v sobě zabít nenávist. - Zaklínač III.
Andrzej Sapkowski

Co se týče chvatu, pak pocit, že čas hrozně rychle utíká, bývá obyčejně upozorněním, že je nutné zpomalit tempo, postupovat zvolna a s náležitým rozmyslem. - Zaklínač VI.
Andrzej Sapkowski

Ať mě vylínalý králík obskáče, pitomnějšího chlapa jsem jakživ neviděla. - Zaklínač V.
Andrzej Sapkowski

"Blahopřeji vám, děvčata, a rovněž sobě ke zdařilé resekci střev tenkého i tlustého, splenektomii a zastavení vnitřního krvácení. Zamyslete se, prosím, nad tím kolik času nám zabralo odstranění následků toho, co se našemu pacientovi přihodilo v bitvě v jediném kratičkém okamžiku. Navrhuji vám to coby namět k filozofické úvaze. Pacienta nám nyní zašije kolegyně Shani." "Ale já sem to nikdy nedělala, pane Rusty." "Jednou je nutno začít. Moje rada zní: červené s červeným, žluté se žlutým, bíle s bílým. Tak to sešij, určite to bude v pořádku."
Andrzej Sapkowski

... víš, kdy pohádky přestávají být pohádkami? Ve chvíli, kdy jim někdo začíná vážně věřit. - Zaklínač IV.
Andrzej Sapkowski